zaterdag 29 juni 2024

Daar staan we dan

Het is te warm om de voortent op te tuigen. Dus doen we dat maar vanavond. Of morgenochtend. We zijn vanmorgen in alle rust vertrokken. Bijna alles stond al klaar. Het was enkel de fietsen inladen en de tassen met de gewone bagage, kleding en eten, in de auto zetten. Er was even op de N50 sprake van vertraging. Maar die duurde nog geen 5 minuten. Ook op de A28 kon er ondanks de TT in Assen gewoon doorgereden worden. Net voorbij Zwolle hebben wij de Matrix met caravan richting Ommen gestuurd.
Halverwege Ommen - Hardenberg, zijn we naar het zuidoosten gereden. Ik zag plaatsnamen, die voor mij gerelateerd zijn takken van sport, zoals wielrennen, schaatsen en motorsport.
Uiteraard vooral de motorsport, die ik sinds de jaren 60 volg. Zoals de bekende races in Tubbergen, die op een stratencircuit verreden werden. Als ik Tubbergen hoor of zie, dan komt coureur The Bult in mijn herinneringen op. Op zijn 450 cc desmo Hill-Ducati en vooral zijn Yamsel (Yamaha blok in Seeley frame) heeft hij menige race gewonnen. Een andere coureur komt in een heel ander licht te staan; Leo Commu. Hij overleed na een crash op dat circuit. Sibculo is bekend vanwege de motorcross.
Terug naar de autoweg. Omdat de camping nog niet zo lang geleden gestart is (borden ontbreken nog) , was het even zoeken naar de ingang. Terwijl wij even stonden te kijken zagen we zo'n 50 meter verderop een man op de weg staan zwaaien. Hij wenkte ons en dus reden we naar hem toe. Het was de eigenaar, die ons het terrein liet zien. We mochten zelf een plek uitzoeken. De plekken zijn heel erg ruim en voorzien van elektra-aansluiting en water. We staan midden tussen struiken zwarte bessen, die hagen vormen tussen de verschillende velden. Het sanitair is zeer modern en aantrekkelijk schoon. We werden ontvangen met een kop koffie en een beschuitje met Hollandse (voor de puristen Nederlandse) aardbeien. Tijdens de koffie vertelde de eigenaar over de geschiedenis van de locatie.