maandag 17 juni 2024

Kinderlijk

Mark Rutte schijnt gezegd te hebben, dat het vredesvoorstel van Poetin gedaan is omdat Poetin bang is. 😂😂😂. Wat een naïeve uitspraak van iemand die SG van de NAVO wil worden. Als ik de reacties lees van NAVO militairen die o.a. in Afghanistan gediend hebben, waren het enkel de Amerikanen die van wanten wisten. Zij waren het die menig keer hun NAVO bondgenoten uit de penarie hielpen. O.a. Nederlands en Duitse militairen vonden bepaalde situaties veel te gevaarlijk, terwijl de Amerikanen ze oplosten. De NAVO stelt zonder Amerika weinig tot niets voor. De oorlog in Oekraïne heeft dat bewezen.
In Zwitserland is gesproken over mogelijke vrede in Oekraïne. Zonder de twee grootmachten China en Rusland. Zwitserse kaas met zeer grote gaten; een zinloos kinderlijk gebeuren.
Het gebruik van terminologie moet mensen anders doen denken dan wat er feitelijke afspeelt. Dat streven wordt gemakkelijk gemaakt door opleidingsniveaus te verlagen. Als blanken naar andere landen trekken, heet het kolonisatie en uitbuiting. Als niet-blanken naar hier trekken heet het culturele verrijking en immigratie. Als blanken landen bombarderen, dan heet het democratie brengen. Als andere landen dat doen, om zich te verzetten heet het terreur.
Oekraïne is voor het Amerikaans oorlogskarretje gespannen om tegen Rusland te vechten. In Azië is het de Filipijnen die door de Yanks voor het karretje gespannen worden. Om tegen China te vechten. Waarom? Omdat Amerika nooit zal kunnen winnen van de andere twee grootmachten. Het komt mij erg naïef over als men mij anders wil doen geloven.
Dat Serviërs slaags raakten met Engelsen, lag voor de hand. Serviërs hebben de pest aan NAVO lidstaten. Vanwege de bombardementen en beschietingen tijdens het uiteenvallen van Joegoslavië.