donderdag 27 juni 2024

Een andere luifel

Het is de derde luifel die ik mag maken voor iemand. De eerste twee waren rechthoekig van vorm en nogal robuust, compleet met afvoer voor het hemelwater.
Dit keer een veel eenvoudiger exemplaar. Het is een soort bouwpakket, dat voornamelijk uit kunststof onderdelen bestaat. De opdrachtgeefster wilde per se zo'n luifel hebben. De klant is koning, of koningin, dus heb ik de luifel voor haar gekocht.
Een paar dagen geleden is de luifel hier afgeleverd. In de doos zaten drie doorzichtige platen van polycarbonaat, twee 'armen' een paar
verbindingsstukken en wat montagemateriaal. Er was geen handleiding bij. Wel een A4 met wat tekeningen met daarop de genummerde onderdelen en de plaatsing ervan. Normaal is het a picture paints a thousand words. Maar niet in dit geval. De luifel moest op maat gemaakt worden. Daarover was niets vermeld. Standaard is ie 150 cm breed. Maar de plaats waar ie gemonteerd moet worden is slechts 1,37 m breed. Gelukkig is het polycarbonaat goed te zagen. Al heb ik wel voor de zekerheid de zaaglijn afgeplakt met een brede strook tape. Ook de bijgeleverde koppelstukken moesten op maat gezaagd worden.
Het monteren van het geheel was een secuur werkje dat veel geduld vergde. Daarvoor waren vier handen nodig. Die zitten normaal op één buik, maar voor dit klusje dus even niet. De luifel is nu klaar om opgehangen te worden. Misschien doen we dat morgenmiddag nog.