donderdag 13 juni 2024

Vakantie geboekt

Zo, we hebben onze volgend uitstapje geboekt. De caravan is na het vorige uitstapje niet naar de stalling gegaan. Dat komt omdat de weg waar de stalling zich aan bevindt, aan onderhoud onderhevig is. In overleg met de stallinghouder hebben we besloten de caravan a.s. zaterdagochtend naar de stalling te brengen. Dan schijnt de weg toegankelijker te zijn, vanwege het ontbreken van het materieel voor wegonderhoud. Daar blijft de caravan de komende twee weken slapen.
De afgelopen weken gaf het ons wel de mogelijkheid om wat dingetjes in en om de caravan te doen. Ik heb een nieuw slot geplaatst, in de grote zitbank annex bagagebak een extra steun aangebracht, voor een nieuwe antennemast gezorgd en een paar extra ogen gemonteerd om het tentdoek strak tegen de caravan te kunnen trekken. De antennemast komt in een grondpen te staan. Je weet wel, zo'n enorme haring met pijp waarin men parasols plaatst. Wij gebruikten die 'parasolharingen' ook om de honden aan vast te leggen met een lang touw.
Ik heb ook nog een stalen pen gemonteerd om de oplooprem voor het achteruitrijden te kunnen uitschakelen. Dat zou in principe automatisch moeten gebeuren via het remsysteem. Maar ik heb de indruk dat die niet of niet meer goed werkt. Ik zou eigenlijk de remmen nog eens moeten controleren. De vorige keer heb ik enkel naar de conditie van de remschoenen en -trommels gekeken en de boel wat schoongemaakt. De oplooprem werkt overigens uitstekend. Als ik rem, lijkt het alsof er flink aan de achterkant van de Matrix getrokken wordt.
Haha, op de foto is op het lichte vlak van de caravan goed te zien, dat mijn camera een 'vieze' lens heeft. Net alsof er vegen op de lens zitten.