zondag 9 juni 2024

Tevreden

Bijna een jaar geleden ruilde ik een kapotte elektrische fiets voor een ATB. De jongeman stond erop dat hij zijn fiets wilde ruilen voor de kapotte Sparta. Want hij en en zijn pa wilden meer leren over e-bikes. Uiteindelijk heb ik ingestemd met zijn voorstel. Ook omdat hij maar bleef aanhouden. Na de ruil was er een korte periode van gezeur van zijn kant. Hij kon de Sparta niet repareren.
Intussen heb het de ATB, een Trek4500, helemaal opgeknapt. Maar toen ik hem wilde verkopen kreeg ik allerlei rare berichten. Waarschijnlijk van hem of vrienden van hem, omdat ze zich uitlieten over details van de fiets, die alleen voor insiders bekend zijn.
Ik besloot een 'afkoelingsperiode' in te lassen. Een maand geleden heb ik na bijna een jaar de advertentie opnieuw geplaatst. Al die tijd heeft de fiets in het schuurtje gestaan. Afgelopen week kreeg ik een reactie op de advertentie. Een vrouw reageerde vrij enthousiast over de fiets. Ik heb hem op haar verzoek gereserveerd gehouden, want ze beloofd me hem vandaag te komen ophalen. Ze hield zich aan de afspraak en is na een proefrit en betaling op de fiets naar huis gereden. Een afstand van zo'n 15 km. Na aankomst heeft ze me bedankt en geschreven dat ze er erg blij mee is. Kijk, zo kan het dus ook.