dinsdag 18 juni 2024

Het leven is mooi

Tenminste, als je wegblijft van negatieve en/of jaloerse mensen. En als je het lef hebt of zo slim bent om eens andere keuzes te maken, dan die je enkel stress opleveren. Als een apparaat niet bevalt, ga je toch zeker een ander kopen? Blijkbaar doet niet iedereen dat.
Al te vaak hoor ik dat mensen door partners bedrogen zijn. Niet door één partner, maar door meerdere. En toch kiezen zij weer voor zo'n foute partner. Veel mensen maken de denkfout als zouden collega's je vrienden zijn. Zelfs je eigen familie hoeft niet je beste vrienden te omvatten. Dat is de onzin van de bloedband.
Er zijn ook mensen die alle meegemaakte ellende met zich mee blijven dragen als levenslast. Wat een gesjouw! Schud ze van je af en ga leven.
Soms lijkt het mij alsof mensen verslaafd zijn aan een minder leuk leven. Geregeld met een kater plat liggen en maar klagen en balen, maar minder zuipen is er niet bij. Hetzelfde met rokers die last hebben van copd. Je krijgt in de meeste gevallen een leven waar je zelf voor kiest. De andere gevallen zijn bedoeld om ervaringen op te doen en er in positieve zin van te leren. Het leven kan mooi zijn, als je ervoor kiest. Er wacht mij weer een mooie dag. Ik ben er op voorhand dankbaar voor.