woensdag 19 juni 2024

Lone wolf

Zoals bekend is afgezien van mijn levenspartner en overige gezinsleden mijn vriendenkring erg klein. Ik heb nauwelijks echt vrienden gehad, omdat ik er totaal geen behoefte aan heb. Ik ben vaak liever alleen. Toch heb ik vaak in teamverband gewerkt en gesport. Ook tijdens mijn militaire diensttijd toen ik als Plv groepscommandant op de YP de groep moest leiden, omdat onze eigen commandant gewond vertrokken was. Ook in die situaties ging het teamwork mij goed af. Maar ik bleef niet plakken na het werk of een wedstrijd. Gedurende mijn loopbaan hoorde ik een paar keer zeggen : "Geef het aan Willem en het komt in orde." Over een team werd niet gerept. Daar zorgde ik al dan niet zelf voor.
De dingen die ik nu doe, doe ik meestal ook alleen. Ik voel me niet verplicht of geroepen me ergens bij aan te sluiten. Ik ben wel lid van een zwerfafval groep, maar dat is voornamelijk vanwege de benodigde materialen. Mijn lidmaatschap van de kerk was iets historisch. Ik heb er zelf niet voor gekozen. Zonder lid te zijn van een club of organisatie kan ik toch gewoon mijn ding doen. Ik kan ook anderen helpen zonder lid te zijn van een hulporganisatie of zo, het milieu beheren, fotograferen, schrijven en zelfs geloven kan allemaal zonder lidmaatschap en dus zonder druk en/of bemoeienissen van buitenaf.
Natuurlijk heb ik mijn eigen vragen over mijn manier van doen en laten onderzocht. Deze video spreekt mij erg aan. Ik herken er veel in van mezelf. Al is het wel wat mosterd na de maaltijd en ging het mij niet zozeer om succes.