vrijdag 21 juni 2024

"Je moet geld vragen"

De keren dat ik aan de Koffietafel verschijn, wordt mij geregeld gevraagd : "Wat heb je zoals gedaan, Willem?" De vragenstellers zijn mensen voor wie ik eerder klusjes gedaan heb. Toen ik vertelde over het maken van krukjes enz. van oud steigerhout en dat ik er al één had weggegeven, zei een jong iemand : "Je had er geld voor moeten vragen." Ik weet dat meubilair en ornamenten van steigerhout nogal duur zijn. Ter vergelijking : zo'n eenvoudig krukje kost al gauw €40,=!
Maar ja, ik doe het voor de lol en om houtrestanten een zinvolle bestemming te geven, anders dan de kachel / haard. Een plankje met haaks erop een korter plankje waar je een plant of zo kunt opzetten en dat je aan de wand  / schutting kunt ophangen kost al snel €30,=! En dat voor twee stukjes hout en een paar schroeven.
Ik heb al wat leuke dingen gezien om van dat steigerhout te maken. Geen grote, zoals een stoel, tafel of bank, maar kleine. Ze zijn ook leuk om weg te geven. Nee, ik ga er geen geld voor vragen. Je weet hoe ik over geld denk.