dinsdag 11 juni 2024

Nu nog de onderkant

Na het onderstel van een stacaravan een aantal weken rust gegund te hebben, ben ik er vanmorgen weer mee aan de slag gegaan. Met als doel : ontroesten en in de antiroestlak zetten.
De rust was niet alleen vanwege het gedoe met de staalsplinters in mijn oog (opgelopen tijdens het schuren), er waren ook nog veel andere klussen te doen. Zoals de overkapping en klusjes thuis. En niet te vergeten de regenachtige dagen, die voor oponthoud zorgden.
Het onderstel doe ik per vak. Dan wordt het geen uitzichtloos gebeuren. Als ik een vak klaar heb, ben ik weer een tevreden mens. Afgezien daarvan geeft het deze burger moed. Dus nog een vak gedaan. Natuurlijk heb ik dit keer een goede veiligheidsbril op mijn gok gezet. Ik heb hem zelf gekocht.
Tussendoor heb ik wat lichte regenbuien gehad. In die gevallen dook ik maar de loods in, om daar wat op te ruimen. In en om de loods is altijd wel wat te doen.
Gisteren, ook wel begin van de week genoemd, trof ik bij het oud ijzer zowaar een herenfiets aan. Voor de zekerheid heb ik even gecontroleerd of de fiets echt weggegooid moest worden. Dat was het geval, dus heb ik hem geconfisqueerd. Ik zie er weer een opknap klusje in. De andere door mij opgeknapte fiets is onlangs verkocht, dus is er weer wat ruimte in het schuurtje.
Een snelle controle leerde mij dat de fiets aardig wat kabelbinders heeft om onderdelen bijeen te houden. Ik heb de fiets meegenomen, zodat ik thuis op mijn gemak de conditie kan bekijken. Ik ben benieuwd wat er op het actielijstje zal komen te staan. Zoals het er nu voorstaat, denk ik dat het een stations fiets gaat worden. Voor studenten of gastarbeiders eh ik bedoel arbeidsmigranten. Pfff.