vrijdag 31 mei 2024

De Tegenpartij

Natuurlijk lees en luister ik ook naar andere meningen. Al was het maar om die van mijzelf beter te kunnen beoordelen. Wat dat betreft is het net zoals ik gewend was te doen in mijn loopbaan. Ik kan ook (denk)fouten maken. Ik ben immers ook maar een mens? Of overdrijf ik nu? 😁
Ik vlak de andersdenkende niet uit. Ook zij hebben goede ideeën. Ik heb het vaak over Links, maar daar komen ook best wel goede ideeën vandaan. Mijn visie op het Links van nu is, dat ze veel meer socialer en minder radicaler zouden moeten zijn. En de vrede en democratie meer zouden moeten respecteren.
Aan de Koffietafel raakte ik in gesprek met iemand die onlangs 86 jaar geworden is. Hij was als veehouder werkzaam geweest. Zijn zoon heeft het bedrijf overgenomen. Hij betreurt het dat Rutte c.s. (ik citeer) "...de boeren aan het ruimen zijn". Hij verweet het deze regering die zich veel te veel laat leiden door linkse ideeën. Ooit begon hij als veehouder, maar al ras werd ie boekhouder. Vanwege alle overheidsmaatregelen, aldus meneer.  Politiek en wetenschap botsen . Enkel de gekochte wetenschap stat gelijk aan de politiek. Wat dat betreft is het net zoals de journalistiek.

De kapper

Al langer liep ik rond met een dos haar en het idee om naar de kapper te gaan. Maar ja, druk, druk, druk. Vanmorgen kwam het ervan. Ik hoefde geen afspraak te maken, dus de ad hoc uitvoering van mijn idee (ik was op weg naar de loods) was geen probleem. Terwijl ik met een kop thee mijn beurt geduldig afwachtte, keek ik naar een klant die op een ogenschijnlijk luie manier in de kappersstoel zat of hing. Hij had zijn ogen gesloten, terwijl zijn haar en later zijn baard geknipt werden. Tijdens zijn knipbeurt moest de jongeman met scheermes hem herhaaldelijk aanstoten, omdat meneer lag te slapen! Hij moest ook onder zijn kin geschoren worden, maar zijn weggezakt hoofd zat ervoor.
Toen ik aan de beurt was, werd mij door een andere kapper gevraagd wat ik met mijn haar wilde doen. De jonge kapper die mij zou knippen sprak namelijk nauwelijks Nederlands en ik geen Turks. Toen ik hem zei dat ik 3 mm aan de zijkant wil hebben en 6 mm aan de bovenkant, viel ie even stil. Hij vertaalde mijn wensen naar de kapper. Blijkbaar vroeg hij de tolk 'Weet je dat zeker?", want mij werd de vraag nogmaals voorgelegd. Ik voegde eraan toe, dat enkel een tondeuse met de juiste kam erop nodig was. De jongeman knikte begrijpend en vervolgens begon het scheren van mijn hoofd. Ik zag dat de andere klanten wat verbaasd maar met een glimlach toekeken hoe mijn grijze haren in dotten naar beneden dwarrelden. Zij begrepen dat de wachttijd aanzienlijk korter zou zijn, vergeleken met die van de andere klanten. Al was er ook een klant die wat bezorgd keek. Hij dacht waarschijnlijk dat de tolk een vertaalfout gemaakt had. Hoe dan ook, ik ben klaar voor de zomer. Ik loop liever met een kale kop rond, dan met zo'n dos haar. Er zijn er die daar anders over denken.

Ouwe lullen muziek -74-

The wall of sound, maakt de muziek van Phil Spector herkenbaar. The Ronettes, met zangeres Ronnie en haar typisch stemgeluid. Als tiener was ik al weg van deze groep. Ik ben dat nog steeds.

Israël

Israël heeft zichzelf vermoord. De ernst van de Holocaust is afgenomen. Het antisemitisme groeit, omdat kritiek op de genocide als antisemitisch bestempeld wordt door hen die bloed aan de handen hebben. In Mexico hebben pro-Palestina demonstranten de Israëlische ambassade in brand gestoken.
Er is een trend gestart waarin democratieën de Palestijnse Staat erkennen en zich uitspreken tegen de politiek van nazi-Israël. Politiek Nederland blijft de genocide steunen. Net zoals in veel andere westerse landen reageert de politiek haaks op wat het volk wil. Het geeft aan dat het hier niet om menselijkheid gaat, maar om wereldpolitiek, aangestuurd door vooral de VS en het VK.
In veel zich graag beschaafd, ontwikkeld en democratisch noemende landen, worden mensen die tegen de genocide protesteren hardhandig in elkaar geslagen. Ook in Nederland. En dan zeurt men over de democratie of het ontbreken ervan  in andere landen. Omwille van deze 'democratie' heeft de VS na het einde van WO2 tientallen landen gebombardeerd en miljoenen slachtoffers gemaakt.
Gebleken is dat het ijlings aangelegd havenhoofd bij Gaza enkel bedoeld was om Amerikaanse wapens aan te voeren voor de moordende Joden. De hulpkonvooien worden door de moordende Joden met medewerking van de VS tegengehouden en zelfs vernietigd.

De neusring

De neusring van de stier : Een neusring is een extra middel om het dier te controleren en te corrigeren. Een neusring die niet perforeert, maar het tussenschot van de neus enkel omklemt, is wel toegelaten. Deze neusringen, meestal uit plastic, worden soms aangebracht bij dieren die zogen bij andere dieren.
De neusring van het varken : Van oudsher zijn bij zeugen met weidegang neus- ringen en krammen gebruikt om het omwoelen van de grond te voorkomen of schade aan de grasmat te beperken. Neusringen zijn van glad roestvrij staal en kunnen vrij bewegen in het fibreuze deel van het neustussenschot.
De neusring van een mens : Een neusring wordt al duizenden jaren gedragen door met name primitieve volken. Ze worden als een sieraad beschouwd. Volgens mij dragen enkel mensen zo'n ring, die graag in andermans leven wroeten en die beter onder controle gehouden zouden moeten worden.
In India is een piercing in een neusvleugel gewoon. Die moet de menstruatiepijn en de pijn tijdens een bevalling verzachten. Dat laatste geloof ik wel, gezien het aantal inwoners van India. Bevallen is daar leuk.
Een ring of fire is iets heel anders.

donderdag 30 mei 2024

Vragen -2-

-Wat was het leukste moment van deze week? Dat was toen ik over een voor mij hoge drempel stapte. Samen met Sonja ben ik gaan eten in een restaurant! Ik had zelf de reservering gedaan. Het werd een zeer geslaagde avond. Ook omdat er vrij weinig gasten waren en het eten zalig.
-Welke drie dingen doe je het liefst? 1. Samen op stap gaan. Gewoon fijn met z'n tweetjes of drietjes (plus hond). 2. Anderen helpen. Het zit ergens in m'n natuur opgesloten. Omdat het vanuit mezelf komt, zit ik niet te wachten op een beloning. Zelfs als een bedankje ontbreekt (komt voor!) lig ik er niet wakker van. 3. Klussen, klussen, klussen. Vooral zoeken naar creatieve oplossingen, vanwege beperkte middelen.
-Als je een ander beroep had mogen kiezen, wat zou dat dan geweest zijn? Als kind wilde ik vuilnisman worden. Andermans rommel opruimen, zodat het er weer schoon en/of mooi uitziet. Het is mijn beroep geworden. Een mix van mensen helpen en hun problemen oplossen. De boel organiseren, stroomlijnen en zodoende rust brengen. Mijn leven bestaat uit puinruimen. Ik zou geen ander beroep weten.

Een regenton geplaatst

Gisteren kreeg ik bericht, dat de regenton die mevrouw verwachtte was aangekomen. Vanmorgen ben ik dat ding gaan bekijken. Hij was vrij compleet inclusief een zogenaamde regenautomaat. De automaat is bedoeld voor een 80 mm regenpijp, omdat die maat standaard bij menige woning in gebruik is. Maar in dit geval betrof het een afdakje met een afvoer van 75 mm. Ik dacht simpel : "Een verloopstuk nodig." Als eerste heb ik de ton op een stapeltje tegels 960x40) geplaatst. Lekker hoog, zodat mevrouw niet hoeft te bukken als ze regenwater wil tappen. En... de grote gieter past ruim onder de kraan.
Omdat ik niet direct kon vaststellen of ik zowel voor de aan- als voor de afvoer van het hemelwater overal 75 mm buis kon gebruiken, heb ik voor de zekerheid ook tweemaal 1 meter 40 mm pvc buis gekocht. Je weet maar nooit en retourneren kan altijd.
Dat bleek een goede gedachte, want ik kon de 75 mm buis niet gemakkelijk in de hoek kwijt. Om het geheel toch wat netjes en quasi professioneel op te lossen, koos ik voor een overgang van 75 naar 40 mm. De 40 mm buis voor de overloop kon ik wel mooi monteren. De overloop moest in de doorgang uitkomen. Dus er moest een mooi rond gat in de schutting gezaagd worden. Met een gatenzaag was dat zo gebeurd.
Terwijl ik vanaf het dakgootje de boel aan het opbouwen was, werd ik overvallen door een flinke hoosbui! Daar stond ik dan, weliswaar droog onder het afdak maar met een stuk regenpijp  waar het water uitspoot! En ik had geeneens zwemkleding meegenomen!
Ik liet het provisorisch in de ton stromen, zodat ik droge voeten zou houden. Maar tijdens die manier van lozen, bedacht ik me dat het kraantje nog op de ton geschroefd moest worden. Er zal wel een stop in, maar met het stijgende water in de ton, zou het verwijderen ook een flinke straal opleveren. Ik heb de gok toch maar genomen. Het lukte me de kraan op de ton geschroefd te krijgen en mijn voeten droog te houden. Wat een gedoe!
Na de bui ben ik eerst maar lunchpauze gaan houden. Gedurende die pauze overdacht ik mijn conceptoplossing. Het enig wat ik nog nodig had, was een verloopstuk van 75 naar 40. Dat heb ik gehaald. Ik had geluk, want in beide bouwmarkten waren de schappen voor het 75 materiaal zo goed als leeg. Hoewel men de verkoop nauwkeurig bijhoudt met o.a. klantenpasjes, is men niet in staat om de voorraden op peil te houden.
Al met al heb ik de ton kunnen aansluiten op de dakgoot (of is het andersom?). Het enige dat ik niet kon controleren was de overloop. Daarvoor moet de ton tot bijna aan de rand gevuld zijn met water. Dus het moet nog meer gaan regenen....
Het overtollig materiaal heb ik naar de bouwmarkt teruggebracht. Dat scheelde bijna €17,= .

ICC - ICJ

Er zijn ook Amerikanen die internationale wetten respecteren. Israël heeft al ruim 36.000 "Hamasstrijders" gedood, waaronder ruim 15.000 baby's en kinderen en evenzoveel vrouwen. Volgens de Joden is Hamas nog steeds niet verslagen. Er zijn inmiddels 10 massagraven ontdekt in Gaza.

Vragen

Onlangs kreeg ik een aantal vragen voorgeschoteld. Ze hebben mij wel even aan het denken gezet. De eerste vraag was in welk jaar zou jij geboren willen zijn? Ik dacht aan een jaar voorafgaand aan een periode van 80 jaar, waarin geen oorlog gevoerd werd en er geen armoede heerste. Maar ja, toen waren mijn ouders ook nog niet eens geboren en armoede zal er altijd wel zijn. Dus houd ik het maar op mijn eigen geboortejaar. Die kende in eerste instantie ook erg veel geluk en welzijn. Niemand wilde toen weer een oorlog. Nooit meer!, was toen de slogan.
Een andere vraag luidde : Wie heb je pas ontmoet, die indruk op je gemaakt heeft? Tja, dan zie ik toch weer die vrouw op de camping. Ondanks haar hoge leeftijd is ze heel erg actief en positief ingesteld. Ik hoop tegen die tijd ook zo te kunnen zijn.
Hoe zien de eerste twee uur van je dag eruit? was ook een vraag. Ik ga via de badkamer en een korte blik in mijn mailbox naar buiten. Als ik terugkom ga ik het ontbijt klaarmaken. Als we samen ontbeten hebben, is het twee uur later. Daarna ga ik klussen doen.

Nooit meer?

IK ben benieuwd wat de politiek gaat zeggen over de dreigementen aan het adres van alle leden van het Internationaal Hof van Justitie. Nederland moet kiezen tussen een geoorloofde genocide en de internationale rechtsorde. Gaat de politiek de Amerikanen en Israëli's me topen armen in Den Haag ontvangen en de arrestatie van de leden van het Hof uitvoeren? Ik schaam me steeds meer voor dit landje.

The Pretenders - Back on the chain gang-

Zangeres en songwriter Chrissy Hynde schreef mooie nummers, heeft een dito stem en uitstraling.

Jeugdzorg

Het wordt tijd om eens flink de bezem door Jeugdzorg te halen. Die organisatie wordt bevolkt door nare mensen, die trekken van pedo's vertonen. Velen misbruiken de kinderen ook voor eigen financieel gewin. De opgevangen kinderen worden als melkkoeien misbruikt. Er zou een grootschalig onderzoek moeten plaatsvinden. Elke medewerker moet onder de loep gelegd worden. Niet alleen zakelijk, vooral ook privé. Er zijn veel medewerkers die van de subsidies mooie huizen of boerderijen kopen om onder het mom van een pleeggezin, de staat uit te melken. Voor de kinderen zelf wordt slecht gezorgd. Er zijn er die dagelijks geconfronteerd worden met een onmenselijk regime.
Zelf ken ik in de privé sfeer helaas enkel nare mensen die voor Jeugdzorg werken. Zouden er ook nog goede zijn? Zo ja, waarom zwijgen zij dan over hun frauderende en misdadige collega's?

Oekraïne

Niet alleen de Franse en Duitse regering, ook Amerika wil Oekraïne toestemming geven om doelen in Rusland aan te vallen. De Amerikanen zullen eerst Frankrijk en Duitsland hebben ingefluisterd, om te doen alsof het plan uit de EU koker afkomstig is. Net zoals Polen gemanipuleerd wordt door de Yank.
Een eventuele aanval van Oekraïne was al veel eerder gepland. Ten tijde van de gesprekken in Minsk voerden Amerika (en dus de NAVO) en de EU al een dubbele agenda. Die hield in, dat Oekraïne militair opgekalefaterd moest worden, om Rusland aan te vallen. Helaas loopt dat voor Oekraïne op dit moment slecht af. Met een aanval op Rusland zelf riskeert Zelensky de totale vernietiging van Oekraïne en een aanvang van een Derde Wereldoorlog. Zoals ik al eerder schreef, hoop ik dat de Russische raketten en bommen in dat geval als eerste het duivels kwaad dat Amerika en Engeland heet zullen treffen.
Het Westen heeft niets geleerd van WO2. De nieuwe Hitlers zijn opgestaan, met als opvallend veel Duitsers en (weer) een Fransman. Hopelijk zullen allen heel snel hun Waterloo vinden.

woensdag 29 mei 2024

Wanted dead or alive

 Leiders van de holocaust in Gaza samen met de Amerikanen Anthony Blinken en Joe Biden.



Een bezoekje vooraf

Eind deze week begint het. Dan gaan we gedurende twee weken op een labrador passen. De baas van Max gaat dit keer op een vakantie zonder Max. De hond kan helaas niet mee. Toen Max nog een pup was, heb ik een keer op hem gepast. Ik weet niet of ie zich dat nog kan herinneren. Toen Fenna nog leefde kwamen we Max en zijn baas geregeld tegen. In het begin vond Fenna de labrador pup veel te druk. Die moest op afstand blijven. Maar met de jaren werd Max rustiger en werd ie door Fenna geaccepteerd. Zijn baas en ik stonden vaak te praten met beide honden rustig bij ons.
Vanavond zijn Max en zijn baas bij ons op bezoek geweest. Max verkende het huis en de tuin. Hij gedroeg zich erg rustig. Al liet ie wel even een van zijn gewoontes zien : hij sprong op de bank. Van die gewoonte waren we al op de hoogte gesteld. Geen probleem, want Fenna probeerde dat ook vaak. Dus ging er 's avonds en als we overdag afwezig waren altijd een rekje op de bank. Dat hielp.
Tijdens het bezoek ging Max rustig liggen en neigde tot even indutten. Maar hij bleef wel zijn baas in de gaten houden. Het zal best wel goed gaan de komende twee weken. We hebben daar alle vertrouwen in. Max ook.

Joden onder elkaar

Onwetend

Het is misschien een wat vreemde gedachte. Ik denk namelijk dat het uitdunnen van he tonderwijs bedoeld is om mensen onwetend te houden. Voor de overheid vormen intellectuelen vaak een gevaar. Dat bleek onlangs weer toen het coronavirus op ons werd losgelaten. Deskundigen die meer en beter wisten, werden opzijgeschoven. Onder hen nota bene Nobelprijs winnaars.
Er zijn nog veel mensen die de overheid vertrouwen. Die mensen hebben meestal minder opleiding gehad. Die vinden politici een soort van allesweters in plaats van betweters. Politici zijn de sluwe lager opgeleiden.
Er zijn er ook die tegen beter weten in de overheid geloven. Onwetende mensen zijn gemakkelijk te beïnvloeden en te manipuleren. Ze zijn lichtgelovig, omdat ze onwetend zijn. Zo weten velen niet dat veel Joden hun namen veranderen. Zo hopen zij meer Joods over te komen. De meeste Israëli's komen uit Oost-Europa en hebben dus van origine dito familienamen. Ze komen helemaal niet uit het Midden-Oosten. Hun DNA laat dat ook zien. Het zijn vooral Europese kolonisten die met ons een streek uithalen.

Wat een werk!

Een mens kan versteld staan van de hoeveelheid werk die hij op een dagdeel of dag verzet. Omdat ik gisteren de achterstand van mijn huiswerk had weggewerkt, hebben we vanmorgen de hele mikmak weggebracht. Daarna was het tijd voor de koffie. We wilden nog naar de Milieustraat, maar die gaat pas om 12.00 uur open. Na de koffie hebben we de wachttijd van zo'n driekwartier zinvol benut. Sonja heeft de loods opgeruimd, terwijl ik een paar klusjes aan de caravan deed. Laat ik nou precies tegen 12.00 uur klaar zijn, dus op naar de Milieustraat. Tegen lunchtijd waren we weer thuis.
Thuis heb ik voor de zekerheid toch nog even mijn actielijstje van de caravan bekeken. Ik dacht dat ik alles gedaan had. Maar het leek pas de helft. 😁
Ik heb het lijstje maar afgedrukt, zodat ik het kan meenemen naar de caravan. Een ding wat mij enigszins stoort is de stofhoes van de oplooprem. Die zit los en lijkt te klein. Als ik die zou willen vervangen, moet ik de koppeling weer demonteren. Dat had ik al eens eerder gedaan om de boel te controleren, te smeren en een antislingerkoppeling erop te zetten. Ik had toen beter de stofhoes ook kunnen vervangen.
Omdat ik geen zin heb om in de regen te gaan klussen, besloot ik om in de keuken aan de slag te gaan. We hebben al een tijdje geen rijsttafel gehad. Vandaar.

Reclames en zo

 "Skip the cow", roept Blue Band. De reclamespot laat een koe zien die een plant eet om via de melk boter te produceren. Volgens Blue Band beweert direct uit een plant roomboter te kunnen maken. Volgens klopt daar weinig tot niets van. Boter is van melk gemaakt. Je mag volgens de Warenwet pas iets boter noemen, wanneer het product minstens 80% melkvet als ingrediënt heeft. Daarom heet het Pindakaas en geen Pindaboter (zoals in andere landen). Dus de 'boter' van Blue Band is helemaal geen boter. Dat is margarine. En wat er in margarine allemaal aan chemische middelen gestopt wordt, slaat Blue Band gemakshalve maar over. Tussen de plant en de margarine van Blue Band staan laboratoria en fabrieken. Doe mij maar de koe.
De reclame van de Volkskrant beweert dat de hele wereld voor je open gaat als je die krant leest. 😂 Ook de Volkskrant brengt halve waarheden en censureert niet-politiek- correct nieuws.
Vandaag heeft de NPO zendtijd gestolen(?) van de omroep Ongehoord Nederland. Men was juist het onderzoeksbureau Bellingcat aan het bespreken. Een onderwerp, waarin ook de banden met de nationale omroep besproken werd. Was de onderbreking toeval of was het censuur? Ik geef de NPO het voordeel van de twijfel.
De e-car is helemaal niet beter voor het milieu. De productie van e-cars is vele malen vervuilender dan die van de auto's op fossiele brandstoffen.
De reclame voor verzekeringen voor hoogopgeleiden vind ik ook belachelijk. Die soort bevat immers veel fraudeurs. Ze maken misbruik van hun kennis. Ik vind het net zo belachelijk als de lening voor ambtenaren. 
Volgens de paus zijn er veel te veel 'flikkers' in zijn kerk. Hè hè, het hoge woord is eruit. Nu nog zo'n bekentenis over pedo's.
De Russische troepen blijven gestaag vorderingen maken in oost-Oekraïne. Zelensky voelt zich in de steek gelaten. De Oekraïense luchtafweer is zo goed als ingestort.
Niet alleen over Oekraïne, ook over de genocide in Gaza en de immigratie raakt de EU verdeeld. In het algemeen groeit de voorkeur voor rechtse politiek binnen de EU landen. Nu Polen Donald Tusk als MP heeft, begint ook daar de instroom en de overlast van quasi vluchtelingen uit Afrika. Maar ja, dat is de keus van de Polen zelf. Voorheen was Polen trots op een veilig land met een lage criminaliteit, met als reden geen opvang van 'vluchtelingen' / asielzoekers.
Amerika heeft al maatregelen klaar liggen indien het ICJ arrestatiebevelen uitvaardigt tegen Netanyahu en zijn minister van Defensie. Eerder zag het Hof af van uitspraken en maatregelen na Amerikaanse chantage. Het Hof staat op het punt van omvallen qua geloofwaardigheid gezien de talmende houding. Westerse daders willen niet aangesproken worden over hun misdaden tegen de menselijkheid. 

Ouwe lullen muziek -73-

We blijven even in Brazilië. Midden jaren 60 :

dinsdag 28 mei 2024

05.55

Hoe vaak ik deze cijfertjes op de klok gezien heb, weet ik niet. Ik ben een ochtendmens en vaak vroeg wakker. Meestal voel ik me dan echt uitgeslapen. Ik ben klaarwakker en bedenk wat ik de komende dag wil gaan doen.
Het overkomt me ook wel dat ik tegen 03.00 uur wakker word. Maar daarna val ik weer in slaap. Ik weet dat mijn moeder rond die tijd ook vaak wakker werd. Dat vertelde ze toen ze weduwe geworden was. Dan was ze al om 03.30 uur 's morgens beneden. Zelf ben ik bijna de hele dag actief. Zodra ik op de bank ga zitten, val ik in slaap. Geen diepe slaap, maar meer een uiltje knappen of een tukkie doen. Ik kan me vrij gemakkelijk afsluiten van datgene wat om me heen gebeurt. Dan trek ik me in gedachte even terug in mijn donkere bovenkamer. Zo onttrek ik me van allerlei zaken die mij te druk worden. Ook tijdens een gebitsreiniging doe ik dat. Of zoals laatst toen die arts in mijn oog zat te peuteren. Daar ben ik dan voor mijn gevoel niet bij.
Vroeg op en het liefst even naar buiten. Voorheen met de hond, nu met de grijper om onderweg wat zwerfvuil op te ruimen.

Over de drempel

Omdat ik Sonja voor haar verjaardag wilde verrassen, heb ik in een restaurantje een tafel gereserveerd voor twee. Het moest er een keer van komen. Ik heb nog steeds moeite met dat soort besloten ruimtes, vanwege paniekaanvallen. We gaan daarom bijna altijd buiten zitten. Als het niet anders kan, dan vlakbij de deur.
Het ging vrij goed, mag ik wel zeggen. Niet dat ik er steeds mee bezig was, want ik laat het gewoon komen en dan zie ik wel. De reservering heb ik zaterdag gedaan. De tijd erna heb ik er nauwelijks nog aan gedacht. Tot gisteren, want ik had nog steeds geen bevestiging gezien. Die zou per mail gestuurd worden. Het was vrij rustig in het restaurantje. We kregen een tafel bij het raam. Een gesloten raam. Jammer, want ook een geopend raam scheelt voor mij een slok op een borrel. We hebben het erg leuk en gezellig gehad. En natuurlijk heerlijk gegeten. Pas toen ik toekeek hoe Sonja haar bordje leeg at, kreeg ik last van 'vluchtgedrag'. Ik werd wat onrustig en keek een paar keer naar de buitendeur. We zaten daar toen bijna een uur! Een record.
Ik was net op tijd weer in de buitenlucht. Gelukkig geen zware paniekaanval dit keer. Wel opluchting. Veel opluchting. Hoe dan ook, het was toch erg gezellig. Ik heb niet het idee zoiets nooit meer te zullen doen. Het is een drempel, meer niet.

Oud zeer

Met mijn oog is het weer helemaal goed gekomen. Nadat de staalsplinters verwijderd waren, heb ik nog een tijdje last van pijn en een rood oog gehad. Een zwager vroeg mij wat ik ervan geleerd heb. Ik antwoordde, dat ik erachter gekomen ben dat mijn andere oog nog erg goed ziet. 😅
Vandaag heb ik in de loods de opgelopen achterstand van het demontagewerk weggewerkt. Een van de cv ketels leek wel opgegraven te zijn; zo vies was ie. Hij was ook erg roestig. Het demonteren duurde zodoende langer dan normaal. De andere ketel
leek als nieuw! Zo gaat dat dan. Bij die roestige ketel heb ik een paar keer de slijptol moeten gebruiken. Voor de zekerheid heb ik een veiligheidsbril op mijn neus gezet, want je weet maar nooit. Ik heb weleens verhalen gehoord over iemand die....
Komende dagen ga ik de kleinigheden in en om de caravan doen. En als het uitkomt weer dat onderstel schuren en lakken. Met veiligheidsbril op.  Als het klopt, komt morgen een regenton aan. Die mag ik onder de overkapping plaatsen en aansluiten op de regengoot. Leuk klusje, dat ik waarschijnlijk donderdag ga doen.

Omgekeerde wereld

Wie oorlogsmisdaden van Amerika en/of Engeland openbaart, wordt zelf als misdadiger beschouwd. De daders blijven vrij rondlopen en laten de klokkenluider arresteren vanwege 'hoogverraad'. 
Julian Assange is zo'n klokkenluider. Met gevolg, dat Amerikaanse misdadigers naar hem op jacht zijn. Zelfs Assanges eigen land laat hem in de steek.

CCR - Lodi

Soms kwam ik op plekken waar ik helemaal niet wilde zijn. Maar mijn werkgever vond van wel. Normaal had ik inspraak als het over mogelijke opdrachten ging. Maar soms moest ik gewoon aan de bak om omzet te maken. Zo ging het in de IT detachering. Als ik niet oplette tuimelde ik van een adviestraject pardoes naar een programmeerklus. Ik zat dan weliswaar in een loopbaanontwikkelingsplan, maar moest desondanks toch goed blijven opletten. Opdrachten op mijn niveau waren niet alleen belangrijk voor mijn ontwikkeling, ook voor de zaak (hoger uurtarief). Maar ja, vaak vond de afdeling Verkoop hun provisie / bonussen belangrijker dan de afspraken over mijn loopbaan. Gelukkig is het mij slechts twee keer overkomen en waren beide opdrachten van vrij korte duur. Zoals gewoonlijk maakte ik er toch maar weer iets leuks van. Toch probeerde men in één geval mijn contract achter mijn rug om (geheel tegen de procedures in)  te verlengen! Ik ben einde contract gewoon weggebleven en naar kantoor gegaan. 
Als adviseur / informatieanalist zag ik zelf al mogelijkheden voor projecten. Zo heb ik geregeld zelf voor mijn opdrachten kunnen zorgen. Ik kreeg er trouwens geen bonus voor zoals de Verkoop.

Hypocrieten

Het nieuws rond de beschieting van een tentenkamp was niet meer tegen te houden. Dus publiceren de hypocriten van de msm daar ook maar over, want het viel niet meer tegen te houden. Het is dan wel weer raar, dat eerdere oorlogsmisdaden van Israël begaan in Gaza en de West-Bank  sinds 7 oktober 2023 niet in hun nieuws voorkwamen. Men presenteert de aanval op het tentenkamp als eerste en enige oorlogsmisdaad. Nu ook de reguliere media (msm) er aandacht aan schenkt, roept Netanyahu dat het een vergissing was. Terwijl het een standaard werkwijze is van de moordenaars van de IDF. Dat blijkt uit het aantal burgerslachtoffers waaronder duizenden kinderen en vrouwen.
De reguliere media spreken nog steeds over een oorlog, terwijl er sprake is van een genocide.
De msm is de ordinaire liegende spreekbuis van de as van het kwaad (VS, VK, Israël en NAVO). Na het covid-beleid wordt nu het moordende Israël in bescherming genomen. 

maandag 27 mei 2024

Wie wind zaait

Tel Aviv wordt op dit moment met raketten beschoten. De seriemoordenaar Netanyahu was al veel eerder openhartig over zijn wrede denkbeelden :

The Rolling Stones

De vroege periode van The Rolling Stones blijf ik nog steeds de beste vinden. Gebleken is dat de aanwezigheid van Brian Jones de Stones in die begin periode tot een wereldwijd beroemde schitterende rhythm and blues band maakte. Ik luisterde vooral naar de basloopjes van Bill Wyman, het gitaarspel van Brian en de blues harp van Mick. Na het vertrek van Jones (drugs en alcohol verslaafd) is het de andere kant op gegaan. Ik zeg zeker niet de mindere kant, want smaken verschillen nu eenmaal. Ik heb dit nummer nog op een EP waarop ook nog Not fade away, Stoned en Poison Ivy stonden. Hier de oude Stones met Brian Jones :

Cosmic cowboy

Stond op een lp van Michael Murphy die ik begin jaren 70 kocht.

Ouwe lullen muziek -72-

Ja, ja, zelfs van deze zangeres was er een lp in huis. In de vroege jaren 60 kocht een broer van mij de lp van Astrud Gilberto en Stan Getz. Totaal ander genre dan de tsunami aan pop muziek in die jaren. Maar voor de afwisseling lekker rustig. Misschien wonnen daarom rustige nummers de Songfestivals in die roerige jaren 60. 

Regen en gezeur

Het is volbracht! De overkapping inclusief dakgootje is klaar. Vanmorgen en gedurende een uurtje in de middag (ik houd gewoon koffie- en lunchpauzes) heb ik de laatste schroeven om de golfplaat vast te zetten aangebracht en het dakgootje gemonteerd. Het gootje kent een tijdelijke oplossing voor wat betreft de afvoer, want mevrouw wil binnenkort een regenton laten plaatsen. Dan moet er van de goot een verbinding komen met die ton, terwijl de overloop dan in de doorgang moet uitkomen.
De grotere en dikkere underlayment platen, maakten het schroeven op het dak een stuk eenvoudiger. Met veel minder gymnastiek dankzij de grotere en steviger 'schroef- en booreiland'. Uiteraard met een dwarsbalk en stempel eronder, om de boel te beschermen tegen mijn gewicht.
Sinds ik bezig ben met die overkapping heeft een notoire zeurpiet niets anders gedaan dan klagen over de plassen in de doorgang. Sinds wij hier wonen heb ik die plassen na regenbuien altijd al gezien. Dat komt doordat de achtertuinen van de aangrenzende woningen het afschot naar de doorgang hebben. Er is ook een aantal regenpijpen te zien dat afwatert op de doorgang. Als ik de doorgang bekijk, zie ik dat ter plekke de tegels zichtbaar lager liggen. De plassen die er liggen heb ik blauw omcirkeld.
De notoire zeurpiet of beter zeiksok (😐het is een zij) doet voorkomen alsof de plassen ontstaan zijn sinds de bouw van de overkapping. Klinkklare onzin dus. Maar ach, dat mens doet niet anders dan op alles en iedereen negatief te reageren. Zo staat ze in de buurt bekend. Men heeft bewondering voor ons, omdat we zoveel geduld met haar hebben gehad.
Ik was van plan na deze klus naar de loods te gaan. Maar ik zie daar vanaf. Ik vind, dat ik prestatieverlof verdiend heb. In de vorm van een kop thee en een tukkie op de bank! 😅

Anders vertaald

Soms zei men over mij : "Een kinderhand is gauw gevuld." Ik vertaalde dat in : "Ik ben niet zo hebberig als jij." Als men zegt dat iemand niet ambitieus is, dan denk ik dat die persoon gewoon tevreden is met wat ie doet. Als ik hoor over een hoger opgeleide, dan vraag ik me af : "Kan ie een muurtje metselen?"
"Wie goed doet, goed ontmoet" vind ik vreemd, want de wereld kent niet alleen maar goede mensen. Er zijn ook mensen die misbruik maken van je goedheid. 😕
Bepaalde bevolkingsgroepen (ik vermeld geen huidskleur) klagen bij het minste geringste over discriminatie en racisme. Vaak komt ook de slavernij om de hoek kijken. Voor mij roepen zij, dat ze last hebben van een enorm minderwaardigheidscomplex.
Amsterdam versoepelt de regels rond de luchtkwaliteit. Als reden wordt opgegeven, dat scholen en kinderopvangcentra zich dichter bij snelwegen kunnen vestigen. Ja, ja, het zal eerder met Schiphol te maken hebben. De kinderen mogen de smerige fijnstof dus vrijelijk inademen.

Gewoon even ventileren

Soms denkt men als zou ik de hele dag boos of verontwaardigd of teleurgesteld rondlopen. Maar daar is gelukkig geen sprake van. Ik heb nauwelijks problemen, wel veel uitdagingen. 😁Veel maatschappelijke en/of politieke kwesties mogen mijn interesse hebben, maar dat is dan ook alles. Ik bedoel : ik kan er toch niets aan veranderen; alleen mijn mening daarover ventileren. En mocht het zo zijn dat ik iets zou kunnen veranderen, dan doe ik dat. 'Probleem' opgelost!
Ik moet er niet aan denken om me van alle ellende in de wereld iets te moeten aantrekken. Mijn leven erdoor te laten beïnvloeden. Nee hoor. Vandaag hoop ik de overkapping af te ronden. Mocht dat lukken, dan ga ik naar de loods. Leuk en zinvol bezig zijn is voor mij mijn dagelijks uitgangspunt. Hopelijk zijn velen met dezelfde instelling naar hun werk gegaan.

Achterbakse werkgevers

Helaas heb ik het zelf aan den lijve ondervonden : de achterbakse manier waarop werkgevers personeel wil ontslaan. In plaats van de fatsoenlijke weg, wordt voor de achterbakse en vaak een weg gekozen, om personeel bewust te beschadigen. De lafste methode is die van het ontslag via een sms of appje.
In geval van een personeelsoverschot of andere redenen, zou de werkgever ook de situatie aan het betreffend personeel kunnen uitleggen en met een plan komen om hen aan een nieuwe baan te helpen. Mij lijkt het dat personeel positiever over het bedrijf zullen zijn, dan wanneer ze op een achterbakse manier worden gewipt. Of pogingen daartoe.
Na ontvangst van een aangetekende ontslagbrief of een gesprek is het zaak om via een aangetekend schrijven onder verwijzing naar de ontslagbrief of het gesprek laten blijken het ontslag niet te accepteren. Accepteer ook geen outplacement voorstel en zet nergens een handtekening onder. Zelf had ik een keer een gesprek met een directeur in aanwezigheid van een mij onbekend persoon. Ik vroeg hem wie hij was, want hij werd niet aan mij voorgesteld. Hij bleek de advocaat van het bedrijf te zijn. Dus werd ik erg voorzichtig met mijn uitspraken. De directeur beweerde dat ik ontslag genomen had. Ik vroeg hem naar mijn ontslagbrief. Op beide gezichten las ik een reactie van paniek. Ik zei nooit mijn ontslag ingediend te hebben en heb de vergaderkamer verlaten. Diezelfde dag ging een aangetekende brief van mij op de post. Ik vatte het gesprek samen, ontkende het ontslag nogmaals en schreef dat ik mezelf als in dienst beschouwde en bereid was mijn werk te blijven doen. Lid zijn van een vakbond is op dat soort momenten zeer nuttig. Die maakte korte metten met het bedrijf.
Ik vind wel dat Centric de kroon spande voor wat betreft achterbaks handelen bij ontslag. Directeur eigenaar Sanderink kocht bedrijven op, manipuleerde het personeel in een nieuw bedrijf om dat vervolgens failliet te laten gaan. Het scheelde Sanderink / Centric bakken met geld.  Sanderink werd via de rechter uit zijn eigen organisatie ontslagen. Hij 'leende' ook geld van het bedrijf dat hij opgericht had. Sanderink moest na weer een rechtszaak ruim €90 miljoen (terug) betalen aan Centric.
Op zich is het al erg triest dat bepaalde werkgevers zo achterbaks te werk gaan. Het is des te triester, dat zelfs in de zorgsector die achterbakse werkwijze gehanteerd wordt. Maar ja, ook daar draait alles enkel om geld en niet om mensen.

Genocide schoorvoetend in beeld

De reguliere media beginnen wat meer aandacht te schenken aan de genocide in Gaza. Waarschijnlijk omdat de vele demonstraties van o.a. studenten daartoe geleid hebben. Natuurlijk begint de ellende in de msm in en rond Gaza pas op 7 oktober 2023. Er wordt gesproken over een oorlog tussen Israël en Hamas, iets wat bezijden de waarheid is. Terwijl in dezelfde media in kleinere berichten geschreven wordt over het beschieten van Israël van tentenkampen waar vluchtelingen verblijven. Alsof dat de enige wandaad zou zijn.
De Zionazi's en hun beste vrienden (VK en VS) zijn woest over de aanklachten tegen de politieke en militaire leiders van de joodse nazi's. Amerika is bang dat het land zelf ook gedaagd zal worden. De zeer snel aangelegde haven bij Gaza wordt primair gebruikt voor de aanvoer van Amerikaans oorlogstuig voor de Joden. Dus niet voor hulpgoederen voor de Palestijnse slachtoffers zoals de VS graag beweert.
Amerikaanse politici eisen dat leden van het Internationaal Gerechtshof gestraft moeten worden. Sommigen willen hen via een inval in Den Haag(!!) laten oppakken.
De EU brokkelt af. Er zijn EU landen die de Palestijnse Staat erkennen of willen erkennen. Ook Von der Leyen wacht (weer) een aanklacht. Veel westerse politici en burgers hebben Palestijns bloed aan de handen door de genocide in woord en daad te steunen. De mensheid is dolgedraaid.

zondag 26 mei 2024

Idioten

"We zullen moeten kiezen tussen Israël en de wereldrechtsorde", las ik ergens. Men probeert telkens weer aan de verantwoordelijkheden te ontkomen. Regels zijn regels, afspraken zijn afspraken. Het is wat anders wanneer de regels telkens gewijzigd worden. Om mij onduidelijke redenen blijven veel westerse landen de moordende Joden de hand boven het hoofd houden. De onmenselijkheid slaat in het eens beschaafde, democratische westen steeds harder toe.
De Zionazi's vallen nog steeds konvooien met hulpgoederen aan. Op zich al vreselijk, maar ze beschieten ook wachtende Palestijnse burgers!
Er wordt een nieuw covid medicijn gepropageerd. Is men weer bezig met het loslaten van een nieuw covid virus? Bill Gates zei het al 2 jaar geleden. Moet iedereen die chemische experimentele rotzooi per se in het lijf krijgen? Waarom wil men dat zo graag? Wat zit er dan in dat vaccin? Zijn er soms te weinig mensen dood geprikt? Laat je niet opjutten en sta voor je eigen lijf en gezondheid. Een politiek medicijn is onbetrouwbaar!
Duitsland censureert en weert alles en iedereen die tegen de genocide in Gaza is. Kritiek op de moordende Joden is in der Heimat verboden. Duitsers en Joden; ze weten nog steeds niet hoe daarmee om te gaan. Of heeft de Duitse overheid in de demonstranten nieuwe holocaust slachtoffers gevonden? Er wordt zo bruut tegen ze opgetreden. 

Als je nodig moet

To do list

Weer terug van een weekje weg, overdacht ik mijn activiteiten. Ik heb daar geen fysiek lijstje van. Zo'n lijstje is ook bedoeld als training van mijn geheugen. Ja, dat train ik nog steeds dagelijks.
Wat staat mij nog te wachten?
- Allereerst een overkapping afmaken. De golfplaat moet nog op zo'n 12 punten vastgezet worden. Om mijn werkplateau op de drie tuinpalen wat ruimer te maken, heb ik al twee grotere platen klaargezet. Ter afsluiting moet ook het dakgootje geplaatst worden. Daarbij moet ik rekening houden met de komst van een regenton.
- Natuurlijk wacht de caravan nog een schoonmaakbeurt. Gisteren zei mij iets, dat ik toch maar naar de kampeerwinkel daar om de hoek moest gaan. Ik zocht een stukje aluminium peesrail om een kapstokje te kunnen ophangen aan de sleurhut. Normaal worden die rails in lengtes van 2,50 meter verkocht. Vandaar mijn terughoudendheid ten aanzien van de aanschaf. In de winkel stond ik bij de diverse rails wat te zuchten, toen mijn oog viel op een stukje van 1 meter! Er zat een prijskaartje op, dus het was te koop! Dat vraagstukje is dus ook opgelost.
Afgelopen week hadden we in de caravan bezoek van mieren. Ze kwamen niet door de deur. Ik kon echter niet direct een gat vinden, waar die nijvere beestjes doorheen marcheerden. Dus ik moet onder de hut kruipen.
- We gaan de bank van steigerhout die hier onder de overkapping staat demonteren. Die verhuist naar Nieuwegein waar ie al dan niet verbouwd een nieuwe plek krijgt in een pas heringerichte tuin. Dus dat wordt ook een aanhangwagen lenen / huren en een rit maken. In plaats van de bank komen er comfortabele tuinstoelen.
- In de loods zag ik twee oude cv ketels liggen en wat koper met koppelingen.
- Het onderstel van de stacaravan moet nog verder ontroest en gelakt worden.
- En dan zijn er nog twee verjaardagen en de dagelijks gewone zaakjes.
- O ja, Max komt ook nog twee weken logeren. Max is een bruine labrador!

zaterdag 25 mei 2024

Omdat de VS wil blijven moorden

Droog en nat

Toen we vanmorgen wakker werden, hoorden we de regen op de caravan vallen. Tijdens het ontbijt hield de regen op. Mooi, want dan konden we onder droge weersomstandigheden de boel opruimen. De voortent was natuurlijk nat. Maar geen nood. De tent hebben we netjes in een grote plastic bak gelegd.
Het opruimen verliep vlot. Zo vlot zelfs, dat we al om 10.00 uur het terrein konden verlaten. De vrouw van de camper kwam speciaal nog even langs om ons een goede reis te wensen. De vraag was echter in hoeverre de Matrix de caravan op zo'n zachte, soppige ondergrond zou kunnen wegtrekken. We kozen voor het deel met een hardere ondergrond om de caravan via de kortste route over het gras naar het rijpad te trekken. De kunst is om niet als een dolle gas te geven, maar dit gedoseerd op te voeren. Toen de caravan in beweging kwam, was het een kwestie van doorzetten zonder de wielen te laten slippen. Het lukte ons om op die manier de caravan van zijn plek en op het rijpad te krijgen.
Een dag eerder hebben we de rekening al voldaan en afscheid genomen van de beheerster. We waren ent de camping af, toen ik me realiseerde, dat ik de antislingerkoppeling niet vastgezet heb. Dus moesten we even stilhouden aan de kant van de zeer rustige weg. Ik heb van die stop gebruik gemaakt om de koppeling vast te zetten en een laatste vakantiefoto te maken.
Met een snelheid van rond de 90 km/uur raakten wij tegen 11.30 uur weer in Dronten. We hebben de caravan maar direct op z'n plek bij de loods geparkeerd. We weten namelijk niet in hoeverre de stalling bereikbaar is vanwege het wegonderhoud ter plaatste. Trouwens, we willen ook nog 't een en 't ander doen.
Thuis hebben we de tent onder de overkapping opgehangen. De beide voorzijden hebben we met knijpers aan de droogmolen opgehangen. De zon schijnt, de tent was zo weer droog.

Laptop aan de wand

Zoals gezegd heb ik zo’n hangmandje gekocht, dat normaal gesproken onder een legplank opgehangen wordt. Ik heb dat bakje van draadijzer omgebouwd tot een opberg vak voor mijn laptop.
Soms ligt dat ding in de weg en dan is het wel zo handig als ik hem kan dichtklappen en ergens kan wegleggen. Liefst op een plek waar ie niet in de weg ligt. Ik heb wel een laptoptas, maar dat vind ik zo’n gedoe. Het omgebouwde mandje is na wat geknutsel een opbergvakje geworden en hangt in de kledingkast tegen een wand.
Als eerste heb ik de beide ophangbeugels waarmee het bakje onder een legplank geschoven wordt met een ijzerzaagje verwijderd. Niet helemaal, want de uiteinden wil ik gebruiken als hang- / bevestigingsmiddel. Omdat de zijkanten taps waren en zodoende te veel ruimte innamen, heb ik ze met de zaag los gemaakt en toen meer recht gebogen. In die stand heb ik de zijkanten met tie-wraps vastgezet. Zo is een meer rechthoekig opbergvakje ontstaan, dat ik met de open bovenkant tegen de wand gemonteerd heb. De open voorkant van het mandje is nu de bovenkant geworden. Voor de bovenkant heb ik twee 6mm gaten in de kastwand geboord. Niet door en door, maar genoeg om de restanten van de ophangbeugels daarin te drukken. Voor het testen heb ik het mandje met wat clipjes provisorisch vastgezet. Nu kan ik de laptop tijdelijk in dat opbergvakje plaatsen, zodat ie niet meer in de weg ligt. En hij hangt ook uit het zicht. Thuis ga ik deze oplossing verfijnen.

Kleinigheden

Als ik het over kleinigheden heb, dan heb ik het eigenlijk over kleine ergernissen. Zo kan ik bijvoorbeeld slecht tegen roest. Ik zag twee schroeven met een roestige bruine kop. Nee, het is geen jeugdtrauma! 😂 Er zijn situaties waarin ik ander materiaal gebruikt zou hebben. In dit geval zijn het gewone schroeven in plaats van rvs exemplaren. De laatste zijn weliswaar wat duurder, maar ze staan veel mooier.
Een paar keer heb ik hardhouten kozijnen gezien, waar de maker ordinaire spijkers ingeslagen heeft. Met gevolg dat na verloop van tijd roestsporen op het hout verschenen. Dat valt bij mij onder gepruts. Net zoals het invoegen van een stuk stalen buis tussen het roodkoperen. Slordig!
Ik zag ook een bevestigingsoog, waar de schroef te diep ingedraaid is. Met gevolg, dat het oog is gaan scheuren. Aan de andere kant zag ik een roestige schroef. Dat alles omlijnd met een flinke plak kit. Tijd om de hele mikmak te vervangen! We gebruiken die ogen niet, maar het oog wil ook wat. Ik heb in een kampeerwinkel nieuwe bevestigingsogen gekocht inclusief rvs schroeven.
Helaas had men daar niet een stukje peesrail voorradig. Ik heb dat nodig om de kapstok die een pees heeft, te kunnen ophangen in de voortent.
Voor de drinkwatervoorziening heb ik een terugslagklepje gekocht. Als de kraan een tijdje niet gebruikt wordt, loopt het water in de slang terug naar de jerrycan. Daar wilde ik ook van af. Ook tijdens deze korte vakantie heb ik weer wat aantekeningen gemaakt. Het zijn andere klussen, die ik thuis wil gaan doen.

Een extra mooie dag

In een van de Kringloopwinkels gisteren, hoorde ik een jongetje praten met zijn vader. Wat mij opviel, was dat het ventje goed naar zijn vader luisterde. Af en toe klonk hij wat volwassen. Ik schatte hem op een jaar of 5, 6. Natuurlijk zag hij allerlei aantrekkelijk speelgoed, maar zijn vader zei hem, dat het ook veel geld kostte. Zijn zoontje ging niet op de grond liggen spartelen, schreeuwen of huilen. Nee, hij luisterde en toonde blijkbaar begrip. De situatie bracht me even terug naar mijn eigen jeugd. Ik zag soms ook mooi speelgoed, maar toen was er ook geen geld voor.
Toen ik het ventje een tijdje later weer zag, stond hij bij het speelgoed met een autootje in zijn hand, dat hij nauwkeurig bekeek. Ik vroeg of ie het mooi vond. Hij knikte zonder op te kijken. Toen zei ik dat hij hem van mij mocht kopen. Hij keek me verbaasd aan toen ik hem een briefje van €5 gaf. Even leek ie helemaal stilgevallen te zijn. Toen rende hij weg om even later terug te komen. Hij zei toen : “Meneer, dank u wel.” Kijk, dat vind ik zo aandoenlijk; zo’n blij en dankbaar koppie. Toen ik me omdraaide zag ik zijn vader lachend naar mij zwaaien en met zijn hoofd een knikje maken als blijk van dank. Het maakte die dag extra mooi.

Nog steeds actief


Op de camping maakte ik kennis met een mevrouw. Ze heeft een mooie camper! Ze vertelde dat haar camper eerst bij de appelboom heeft gestaan. Ze heeft al heel lang op de camping een seizoen plaats. Ik zei haar dat ik hem 2 jaar eerder daar gezien heb, maar haar niet. Dat klopte ook, want ze was toen met vakantie met een van haar kinderen. Ze doet ook nog mee aan lange fietstochten.
Afgezien van haar prachtige camperverhalen, maakte ze vooral indruk met haar manier van leven. Ze is 85 en fietst nog erg veel. Ze is erg actief en positief en nog zeer helder van geest. Ik hoop tegen die tijd er ook nog zo bij te staan. Ik zei tegen Sonja dat ik met zo'n iemand een hele dag koffie of thee zou kunnen drinken. Wat een verhalen!
Hoewel ze haar man verloren heeft en zelf geen rijbewijs heeft, besloot ze de camper niet weg te doen. Die kent een zeer hoge emotionele waarde voor haar. De camper is nu een mobiel vakantiehuisje geworden. Ze heeft hulp als de camper naar de garage moet of naar of van de stalling of camping gereden moet worden.
Ik moest onwillekeurig denken aan de mensen die nota bene stukken jonger zijn dan zij. Mensen die achter de geraniums gekropen zijn en klagen over hun eenzaamheid. Die niet meer willen fietsen of wandelen. Nee, dit is iemand met een heel andere instelling. "Ik blijf doen wat ik nog kan. Ik heb daar geen hulp bij nodig", zegt ze stellig. Ze woont nog op zichzelf in een wat (te) grote huurwoning. Die wil ze niet ruilen voor een appartementje, zoals de woningbouw dat graag zou willen. De 85-jarige houdt van tuinieren en zal in zo'n appartementje ook duurder uit zijn : "Dan zou ik me echt opgesloten voelen." Met andere ouderen om zich heen, zou ze zichzelf ook ouder gaan vinden en misschien zich er ook naar gedragen, vindt ze. 

vrijdag 24 mei 2024

Ouwe lullen muziek -71-

Een Jood over Israël

Dreigementen aan ICJ

Snuffelen en inkopen doen

Vandaag is de laatste vakantiedag. We besloten die te vullen met een rondje Kringloopwinkels. Alweer? Ja, en? Ik wilde ook een kampeerwinkel bezoeken, om daar ook wat kleinigheden te kopen. We hebben dit keer drie Kringloopwinkels bezocht. Alle drie waren netjes, ruimtelijk en overzichtelijk ingericht. Heerlijk, zo'n rustgevende omgeving.
Op rommelmarkten zagen we soms stapels met kleding op de grond liggen. Er waren dan bezoekers die in zo’n berg aan het graaien waren. Daar hebben wij dus niets mee. Het moet voor ons net als in een gewone winkel zijn. De spotjes in de caravan bevallen niet zo goed. Ze geven een zee van licht en de bediening is onhandig. Dus hebben die geruild voor een bedlampje. Zo’n ouderwets halfrond ding, waarvan je het kapje kunt draaien.
Ik zag een draadmandje dat onder een kastplank of legplank geschoven kan worden. In dat mandje zag ik een concept om de laptop in op te bergen. Ik ga het na wat aanpassingen tegen de wand in de kast monteren. Daar kan ik de laptop dan in opbergen. Ik vind het telkens zo’n gedoe om hem uit en weer in de laptoptas te doen. Nu krijgt ie een eigen plekje zonder in de weg te liggen.
Ik kocht ook een Triumph Bonneville motorfiets voor €7,50! Nostalgie! Oké, het is een modelletje, maar leuk als decoratie in de caravan. Ik heb als decoratie ook een single gekocht van Adamo. Met op de A-kant Vous permettez monsieur? Op het hoesje staan portretten van artiesten uit de jaren 60 en 70. Dus ook weer nostalgie. Ik moet nog wel het stickertje met de prijs zien te verwijderen. 
Het is allemaal erg licht materiaal. De spullen van Fenna wegen aanzienlijk meer. Maar die gaan er dus uit. Het is telkens een kwestie van wisselen / ruilen; het ene erin, het andere eruit.

In de badkuip

Hoera, er is een kop koffie omgevallen! Hoera? Ja, want nu is het nut bewezen van het dichtkitten van alle naden, hoeken en randen van de pvc vloer. De van tafel gevallen koffie kon niet onder de plinten door en ook niet in de bagagebakken en/of onder de koelkast wegstromen. De binnenruimte is wat dat betreft net een badkuip. Dus geen paniek, maar even met een dweiltje de boel opnemen en schoonmaken. Klaar.
Buiten is er ook nattigheid. In de vorm van regen. Maar die deert ons niet. We vermaken ons prima. Het is een mooie gelegenheid om de kleine klusjes in en rond de caravan te doen.

Een gevaar voor de democratie

Het is weer erg duidelijk gebleken : linkse partijen zijn tegen de democratie. Ze manifesteren zich geregeld als machtswellustelingen. Nederland heeft voor rechts gekozen. In plaats die keus te respecteren, probeert Links, met drammer en fantast Frans Timmermans voorop, te bepalen wat er moet gaan gebeuren. Zij gaan zelfs zo ver, dat de winnaar volgens hen uitgesloten moet worden. Volgens Links mogen we kiezen, maar alleen op Links. In welke landen is dat de opmaat? Timmermans is een schoolvoorbeeld van een dictator, die geen respect heeft voor de wet en tegen de democratie is. Ergo : links is een gevaarlijke verliezer. Waren zij soms de kinderen die liggend op de grond hard schreeuwend en wild om zich heen slaand altijd hun zin kregen?

donderdag 23 mei 2024

Volle maan


Vanavond is het volle maan. Maar gisteravond was de grote opkomende maan al goed te zien. De lucht was helder en het was een stuk frisser buiten dan voorheen. Niettemin heb ik een poging gewaagd het fraaie beeld digitaal vast te leggen. Over volle maan gesproken : Full Moon is een lp van Kris Kristofferson en Rita Coolidge. Van die lp dit nummer, dat door mede KK-fan Tina van filmfragmenten is voorzien :

Over de Lek

Vandaag zijn we weer op de fiets gesprongen. Dit keer zijn we de Lek overgestoken om naar Vianen te gaan. Het was voor ons beiden de eerste keer dat we op de fiets de brug in de A2 overgingen. Tot dan was het per auto. Er stond daar een flinke wind. En wat een lawaai zeg! In de verte konden we de brug in de A27 zien liggen. In Vianen hebben we wat rustig gewandeld en om ons heen gekeken. Het is een leuk stadje met veel oude en historische panden. Nooit geweten dat ene Anna Boudier-Bakker daar gewoond heeft. Toen ik de plaquette met haar naam tegen de muur van een statige woning zag, doemde
plots klas 4 van de HBS in mijn gedachte op. 😑Zo werkt dat bij mij met beelden, geluiden en geuren.
De oude Lek poort kwam erg statig en indrukwekkend over, net zoals het oude deel van het stadhuis. Het centrum kent veel monumentale panden.
Na een kop koffie met een saucijs en in gezelschap van bedelende kauwen, zijn we weer op de fiets gestapt. We wilden een kringloopwinkel bezoeken. Nou, daar hebben we geen spijt van gehad.
Niet eerder heb ik een kringloopwinkel gezien, waarvan de artikelen zo netjes gesorteerd en gegroepeerd aangeboden werden! Een compliment waard.
Op de wegbewijzering zag ik dat Lexmond ook niet echt ver was. Zo'n 6 km van Vianen verwijderd. Interessant, want daar bevindt zich het Motormuseum. Goed om te onthouden. We zullen hier nog wel vaker komen.

Tevreden

Pas nu we even er tussenuit zijn, merken we beiden hoe druk we het gewoonlijk hebben. Niet eerder heb daarbij stilgestaan en/of dat gevoel gekregen. Het is heerlijk om een tijdje heel andere dingen te doen dan anderen helpen.
Als ik na lange tijd het interieur van de caravan weer terugzie, dan kan ik alleen maar tevreden zijn. En ik niet alleen. Er zijn af en toe wat dingetjes die we hebben veranderd of nog willen toepassen. Zoals een haakje om het rolgordijn naar beneden te houden (is al gebeurd) of een stukje klittenband om een verduisteringsgordijn tegen de wand te houden. En misschien wat leuke foto’s hier en daar tegen de wand of kastdeurtjes.  Dus geen grote en/of ernstige zaken. 
De extra steun voor de beugel van de fietsendrager bracht een wereld van verschil. De fiets schudt nu niet meer heen en weer. Hij staat heel stabiel op de drager.
Omdat we dit keer op een behoorlijk hellend stukje grond staan, overweeg ik een (1) oprijbok aan te schaffen. Dat zal via een kringloopwinkel of een verkoopsite van gebruikte kampeerspullen gebeuren. Ik ga daar geen nieuwe set voor aanschaffen. Nu moesten we de caravan aan een kant flink opkrikken.
Vooralsnog hebben we geen last van regenwater in de voortent. Ook niet tijdens / na een hoosbui.

Huisarts en internet-arts

Er zijn huisartsen die zich beklagen over patiënten die met het internet als bron aan zelfdiagnoses doen. Dat verschijnsel is de afgelopen jaren flink toegenomen, aldus het nieuws.
Ik ken mensen die liever niet naar de huisarts gaan. Ze richten zich met hun vragen op anderen met soortgelijke klachten. Van die anderen zijn er  die hen zelfs hun medicijn(en) geven! En dan heb ik het niet over een paracetamolletje of zo.
Er zijn er dus ook die met hun klachten het internet opgaan. Dat doe ik soms ook, maar meestal met andermans klachten. Dan wil ik gewoon iets meer weten om zo’n iemand beter te kunnen begrijpen. Het gaat dan over psychische klachten of verschijnselen zoals dementie, verwardheid, pathologisch liegen enz.
Zelf denk ik dat vooral het coronabeleid geleid heeft tot een bepaalde mate van wantrouwen ten opzichte van de huisarts. Vanwege onder andere de massale vaccinatie met een experimenteel medicijn bijvoorbeeld. Daarvan werd later bekend dat het per individu vooraf beoordeeld had moeten worden door …. de huisarts. Of huisartsen die zich star opstelden tegenover hun patiënten of zelfs logen. Velen lieten de door hen afgelegde eed vallen op aanraden van nota bene de politiek. De politiek bleek veel belangrijker dan de gezondheid en het welzijn van de patiënt. En dat voor iemand waarvan beweert wordt een soort vertrouwenspersoon te zijn. Tot slot : misschien is de vraag van de huisarts “Wat denkt u zelf dat het is?” ook aanleiding tot het raadplegen van het internet. Hopelijk onderscheidt men dan wel de kwakzalvers van de echte specialisten. Onder de specialisten zijn ook verschillende opvattingen aanwezig.


Ouwe lullen muziek -70-

Problemen

De massale hoeveelheid immigranten (ook wel asielzoekers of vluchtelingen genoemd) heeft geleid tot een aantal grote problemen. De woningnood is aanzienlijk hoger. Sommigen hebben het ook over de vele bouwstops vanwege het stikstofsprookje, maar volgens mij maakt dat niet veel uit.
De criminaliteit is ook gestegen net zoals het onveilige gevoel. Dat geldt ook voor de kosten ( = belastinggelden) van de opvang van en de uitkeringen voor al die mensen.
Het antisemitisme is ook gegroeid. Al hebben de Joden zelf daar sinds 7 oktober een flink steentje aan bijgedragen. Door hun eigen holocaust te organiseren.
Ziektes waartegen de autochtone bevolking is ingeënt en die ogenschijnlijk verdwenen leken, komen weer terug. De voorkeursbehandeling van de groep leidt tot spanningen met de autochtone bevolking.
De gratis zorg gaat ten koste van die van de eigen bevolking (discriminatie). Die moet trouwens meer premies betalen om de kosten te kunnen blijven dekken. De discriminatie van buitenlanders en het racisme  groeit zodoende. Het is net als in een gezin, waar kinderen ongelijk behandeld worden. Daar ontstaat ook nijd en haat. De oorzaken liggen telkens weer op een hoger niveau.

Nota bene Duitsland

woensdag 22 mei 2024

Wat een onzin

Volgens het nieuws is de NAVO na enige oefeningen 'Poetin-klaar'. Men blijft maar door zeuren over de mythe als zou Rusland Europa willen veroveren. Maar daar heb je Duitsers en Fransen voor nodig. Die willen nog steeds geen lering trekken uit hun eigen geschiedenis.
Volgens meneer Musk van Polen (geen familie van Bram) zijn het Russen geweest die een winkelcentrum in brand gestoken hebben. Weer zo'n berichtje van de anti-Rusland stemmingmakerij. Polen laat zich heel erg gemakkelijk voor de Amerikaanse dodenkar spannen. Ze worden er goed voor betaald in dollars. Polen heeft zichzelf met de plaatsing van Amerikaanse raketsystemen tot A-target bestempeld. Leuk voor de Polen die daar wonen.
Volgens de VS heeft Rusland een antisatelliet systeem gelanceerd. Geen nieuws, want Amerika heeft zo'n systeem al heel lang. Satellieten zijn op de eerste plaats een militair en politiek wapen. Ik kan me voorstellen dat een land niet vanuit de ruimte bespioneerd wenst te worden. Wat dat betreft is het net zo gesteld met drones en bewakingscamera's, die de buren of de buurt 'bekijken'. Dat vinden veel mensen onacceptabel. De kwestie rond MH17 heeft Rusland wat dat betreft wakker geschud. Dus kijk niet vreemd op wanneer een satelliet plots verdwenen is. Elon Musk heeft zijn eigen satelliet ver van de inval in Oekraïne gehouden. Tot grote verontwaardiging van de Amerikaanse en Oekraïense regering. Die maakten in eerste instantie gebruik van deze satelliet voor oorlogsdoeleinden.
Het duidelijk te merken, dat Amerika druk doende is om de NAVO in deze oorlog te betrekken. Vooral nu Oekraïne wankelt hebben zowel Amerika als de EU haast met het naar zich toetrekken van het corrupte Oekraïne.

Mother in Law


Een rustig verlopen festival

Gedurende het Pinksterweekend was hier een festival gaande. Het was niet zoiets grootschaligs als in Biddinghuizen. Hier hield de herrie tegen middernacht op. Ja, herrie. Al moet ik toegeven dat ik soms meende wat muziek te horen (schreef de dove man).
Al met al vond ik het erg meevallen. De volumeknop ging ook geregeld naar beneden. Ik vraag me telkens af, wat de bezoekers eigenlijk horen. Ik bedoel, als ik als dove het al op zo'n grote afstand kunnen horen, wat horen zij dan??
Ik heb er niet slechter van geslapen hoor. Het is een kwestie van op het goede oor gaan liggen. Dus mijn doofheid heeft wederom z'n nut bewezen. Hoewel de toegangsweg langs de camping liep, heb ik na afloop ook niets gehoord. Geen luidruchtige, lallende bezoekers, geen vernielingen enz. Dus dat feestje is hen wat mij betreft heel erg gegund.

Lullige situaties

Het is mij tijdens mijn loopbaan een paar keer overkomen, dat personeel van een opdrachtgever kritiek kregen. Dat had te maken met mijn manier van werken en de resultaten die ik behaalde. Ze werden vergeleken met die van het eigen personeel in gelijke functies. Met gevolg dat men (= directieleden) bepaalde uitspraken deed en maatregelen trof.
Zo kwam na mijn komst een hoofd ICT qua kennis en vaardigheden erg incapabel over. Hij was een halfjaar eerder nog verkoper en is toen weggepromoveerd(!) naar de afdeling ICT, want (ik citeer) “daar gebeurt toch nooit wat.” Iets dat erg veel zegt over de visie van de directie.
Toen het hoofd daar weggehaald werd, gaven een paar andere medewerkers van dat bedrijf mij de schuld. Terwijl ik me nooit negatief geuit heb over het hoofd. Tegen mij had het hoofd zelf al een keer gezegd niet voor de functie die hij had geschikt te zijn. Dat was toen ik hem gevraagd had of ie over mijn schouders wilde meekijken en meeliften om meer kennis en ervaring op te doen.
In twee andere situaties werd tijdens een (stuurgroep) vergadering door een directeur aan een leidinggevende / projectmanager gevraagd hoe het kan dat iemand (er werd naar mij gewezen en mijn naam genoemd) die pas binnen het bedrijf is al zo snel resultaten had geboekt terwijl het hem die ruim 10 jaar bij het bedrijf was nog steeds niet lukte… Ik voelde me toen wel erg ongemakkelijk, omdat de man in kwestie publiekelijk in zijn hemd werd gezet. Ook daarvan kreeg ik later van anderen (niet aanwezig op de vergadering) de schuld. Als enige reactie vroeg ik dan mij even recht in de ogen te kijken om vervolgens mijn schuld te ontkennen. Ik ben niet ergens gekomen om heibel te gaan maken.
Ik zou eerder zo'n opmerking onder vier ogen besproken hebben met de betreffende medewerker en afspraken maken over verbeteringen in de vorm van opleidingen. De directie / leiding is immers mede schuldig aan situaties, waarin personeel functies bekleden waarvoor ze niet geschikt zijn.
Maar misschien hadden de anderen gelijk. Misschien had ik veel minder gebruik moeten maken van mijn kennis en vaardigheden en minder mijn best moeten doen.

Retour Drunen

Vanwege de minder droge weersverwachting hebben wij besloten vandaag weer op familiebezoek te gaan. Dit keer naar Drunen. We reden via Nieuwegein, omdat we daar nog wat gereedschap moesten afgeven, waaronder de door mij aangepaste haspel met verlengsnoer.
Omdat we toen toch al dicht bij de A27 zaten, besloot ik die te nemen richting Breda. Voor ons een bekende route die we in de jaren 70 – 90 veel gereden hebben als we naar Drunen reden.
In eerste instantie verliep de reis bijna probleemloos. Een vrouw in een witte bestelauto met bedrijfsinfo van ITC BV op de carrosserie zat als een ware verkeershufter een tijdje bijna op onze trekhaak bij een snelheid van ruim 80km/uur. Erg vervelend, helemaal als het druk is op de weg. 
Ter hoogte van de afslag Hank – Dussen stonden we bijna stil : file. Vanaf dat moment was het af en toe in een slakkengang wat vooruit. Het duurde vrij lang voordat we de afslag naar Waalwijk hadden bereikt. Eerder viel het mij op dat er veel vrachtverkeer (de rechterrijbaan stond er vol van) met Oost-Europese kentekens op de weg waren. Af en toe zagen we een Nederlands kenteken.
We belden tussentijds even mijn zus op, om haar te informeren over het verloop van onze reis. Na de afslag richting Waalwijk konden wij weer goed doorrijden.
Het was fijn om mijn zus weer eens te zien en te spreken. We hebben gezellig zitten kletsen. Tegen 3 uur namen we afscheid. We wilden de drukte richting Utrecht voor zijn. Dat lukte wonderwel. Bij Vianen verlieten we de A27 on via de A2 de afslag Nieuwegein te nemen. Vanwege het vroege vertrek uit Drunen waren we binnen 3 kwartier weer bij de caravan terug. Daar stond ons vakantiehuisje in de volle zon op ons te wachten. We hebben gelijk maar het raam met het uitzicht open gedaan.

Het is vreemd

We kamperen voor het eerst sinds decennia zonder hond(en). Wat een rare gewaarwording, zeg. Ook nu mist deze dauwtrapper het ’s morgens vroeg uitgaan. Dus blijf ik wat langer in bed liggen.
Ook tijdens het bezoeken van familie, winkelcentra enz. is het raar. We kunnen beiden gewoon ons gang gaan, zonder rekening te hoeven houden met een hond.
We doen nu net als thuis samen de vaat. Voorheen deden wij dat om beurten : een de vaat, de ander paste op de hond(en).
Tijdens het doorzoeken van een bagagebak, trof ik nog een opbergdoos aan met spullen van Fenna. Eh… slik. We dachten nog even aan haar toen het onweer zo tekeer ging. Ze zou als de dood geweest zijn. Tegen halfzeven klaarde het weer op. Tijd voor de vaat!

dinsdag 21 mei 2024

Ouwe lullen muziek -69-

Het weer

Van Buienradar klopt weinig. Ze roepen maar wat. 't Is net de NPO / NOS. 😀 Over het algemeen boffen wij weer met het weer. We hebben aardig wat donkere bewolking gezien, maar die bevond zich verder naar het zuiden en het westen. Doe donkere wolken brachten niet alleen regen, we hoorden ook het onweer en zagen in de verte bliksemschichten. We voelden dat de wind wat koeler werd. Maar daar bleef het bij. Toen er sprake was van een heuse wolkbreuk boven Nieuwegein, waren wij op familiebezoek. De terugweg op de fiets hebben we droog afgelegd. Toch is het hier vrij warm. Niet dat ik een duik in de Lek zou nemen, maar toch.
Vandaag, dinsdag, is het warm. ’s Middags, na vijf uur, betrok de lucht en begon het te waaien. We hebben de voortent maar even goed gecontroleerd, weer dichtgemaakt en er een stormband overheen gegooid. Rond etenstijd begon het regenfeest. We hebben uit voorzorg alle ramen maar gesloten. Het begon flink te waaien en hard te regenen. Af en toe een flinke windstoot, maar de voortent bleef fier overeind. Dat alles onder muzikale begeleiding van veel gedonder en bliksemschichten. In dat slechte weer vloog ook nog een helikopter vrij laag voorbij de camping. Het was geen gele. 


Groot worden

Al toen ik nog geen vader was, vond ik het interessant kinderen te zien opgroeien. Leren staan, lopen en praten waren erg leuk om mee te mogen maken. Die interesse heb ik altijd behouden. Niet alleen met onze eigen kinderen, ook die van anderen en onze kleinkinderen.
Toen we in de achtertuin bezig waren en onze jongste zoon zo bezig zag, moest ik even denken aan zijn jongere jaren. Toen was zijn interesse in klussen zo goed als nihil. Als ik nu zie hoe hij sinds de aankoop van een woning de vaardigheden heeft opgepakt, dan is dat een aangename verrassing. Het komt erop aan, dat niet alleen zijn twee broers, maar ook hij zelf lekker aan het klussen zijn.
Misschien verbaast het mensen, dat wij tijdens onze vakantie ook klussen. Het houdt ons niet alleen actief, het geeft vaak voldoening en het brengt een goede nachtrust. Ledigheid is des duivels oorkussen. Ze hebben ons toch maar weer mooi van de straat gehouden.😁

Van 4 naar 1

Gisteren, tijdens het klussen, begaf de haspel met het verlengsnoer het. In geen van de 4 contactdozen kregen we de stekker erin. Er was een rond pennetje voor alle gaten van de dozen verschenen. We hebben van alles en nog wat geprobeerd om de haspel gedeblokkeerd te krijgen. We hebben zelfs de instructies gelezen. 😂Nou, dan is er echt iets mysterieus aan de hand. Gelukkig was er ook daar een goede buur, die ons een verlengsnoer leende.
Ik heb de haspel meegenomen naar de caravan. Ook daar heb ik van alles geprobeerd om de blokkade op te heffen. Maar tevergeefs. Dus heb ik de haspel ontleed. Ook geen eenvoudig klusje want
de boel was gegoten uit kunststof. Tijdens mijn gemier met dat ding, zag ik in het zonlicht een bijna onzichtbare ronde afdruk. Ik vermoedde dat het een bevestigingspunt was. Ik zag na nauwkeurig kijken vier soortgelijke afdrukken. Ik heb er de boor opgezet. En zie, de hele voorkant kwam los! Maar ook toen kon ik geen oorzaak zien van de blokkade.
Ik heb het snoer doorgeknipt en er een rubberen contrastekker opgezet. De haspel heb ik gereinigd. Er zat veel stof in van het slijpen van tegels.  Ik heb het draaiend gedeelte ook gesmeerd. Het af- en oprollen verliep voorheen moeizaam vanwege de stof. Maar nu draait ie weer als een tierelier. Meneer heeft nu weer een schone, draaiende haspel maar met slechts 1 aansluiting. Beter iets dan niets.