zaterdag 25 mei 2024

Laptop aan de wand

Zoals gezegd heb ik zo’n hangmandje gekocht, dat normaal gesproken onder een legplank opgehangen wordt. Ik heb dat bakje van draadijzer omgebouwd tot een opberg vak voor mijn laptop.
Soms ligt dat ding in de weg en dan is het wel zo handig als ik hem kan dichtklappen en ergens kan wegleggen. Liefst op een plek waar ie niet in de weg ligt. Ik heb wel een laptoptas, maar dat vind ik zo’n gedoe. Het omgebouwde mandje is na wat geknutsel een opbergvakje geworden en hangt in de kledingkast tegen een wand.
Als eerste heb ik de beide ophangbeugels waarmee het bakje onder een legplank geschoven wordt met een ijzerzaagje verwijderd. Niet helemaal, want de uiteinden wil ik gebruiken als hang- / bevestigingsmiddel. Omdat de zijkanten taps waren en zodoende te veel ruimte innamen, heb ik ze met de zaag los gemaakt en toen meer recht gebogen. In die stand heb ik de zijkanten met tie-wraps vastgezet. Zo is een meer rechthoekig opbergvakje ontstaan, dat ik met de open bovenkant tegen de wand gemonteerd heb. De open voorkant van het mandje is nu de bovenkant geworden. Voor de bovenkant heb ik twee 6mm gaten in de kastwand geboord. Niet door en door, maar genoeg om de restanten van de ophangbeugels daarin te drukken. Voor het testen heb ik het mandje met wat clipjes provisorisch vastgezet. Nu kan ik de laptop tijdelijk in dat opbergvakje plaatsen, zodat ie niet meer in de weg ligt. En hij hangt ook uit het zicht. Thuis ga ik deze oplossing verfijnen.