maandag 20 mei 2024

Boycot Israël

Vanwege de genocide of holocaust in Gaza, moet Israël op alle fronten geboycot worden. Desnoods moet dat land bezet worden om het te ontdoen van de wreedaards en het in toom te houden. Geef Israël als natie een deadline voor z'n bestaansrecht. Van mij had dat land al veel eerder opgeheven mogen worden. Het vormt een gevaar voor de vrede. Niet alleen dat gebied, maar voor de hele wereld.
Als iemand als Golda Meïr zegt, dat Israël nooit bestaan heeft maar dat het land / gebied Palestina heet geloof ik haar. Mijn zienswijze baseer ik niet alleen op haar uitspraken. Wie de Bijbel een beetje kent, weet dat daarin (Hebreeuws) verteld wordt over Jakob die ruzie had met zijn God. Hij werd toen door zijn God Israël genoemd en zijn nakomelingen Israëlieten. Dus het is de benaming van een Joodse familie, een Joods geslacht, dat in Palestina huisde.
Aan de andere kant : historisch gezien is de westerse Bijbel gecreëerd door een groepering die uit was op macht. Vandaar het ontbreken van grote delen van de geschiedenis. Die zouden de macht van de toen heersende klasse kunnen ondermijnen. De Bijbel werd om die reden ook lang angstvallig weggehouden van het volk.