woensdag 29 mei 2024

Reclames en zo

 "Skip the cow", roept Blue Band. De reclamespot laat een koe zien die een plant eet om via de melk boter te produceren. Volgens Blue Band beweert direct uit een plant roomboter te kunnen maken. Volgens klopt daar weinig tot niets van. Boter is van melk gemaakt. Je mag volgens de Warenwet pas iets boter noemen, wanneer het product minstens 80% melkvet als ingrediënt heeft. Daarom heet het Pindakaas en geen Pindaboter (zoals in andere landen). Dus de 'boter' van Blue Band is helemaal geen boter. Dat is margarine. En wat er in margarine allemaal aan chemische middelen gestopt wordt, slaat Blue Band gemakshalve maar over. Tussen de plant en de margarine van Blue Band staan laboratoria en fabrieken. Doe mij maar de koe.
De reclame van de Volkskrant beweert dat de hele wereld voor je open gaat als je die krant leest. 😂 Ook de Volkskrant brengt halve waarheden en censureert niet-politiek- correct nieuws.
Vandaag heeft de NPO zendtijd gestolen(?) van de omroep Ongehoord Nederland. Men was juist het onderzoeksbureau Bellingcat aan het bespreken. Een onderwerp, waarin ook de banden met de nationale omroep besproken werd. Was de onderbreking toeval of was het censuur? Ik geef de NPO het voordeel van de twijfel.
De e-car is helemaal niet beter voor het milieu. De productie van e-cars is vele malen vervuilender dan die van de auto's op fossiele brandstoffen.
De reclame voor verzekeringen voor hoogopgeleiden vind ik ook belachelijk. Die soort bevat immers veel fraudeurs. Ze maken misbruik van hun kennis. Ik vind het net zo belachelijk als de lening voor ambtenaren. 
Volgens de paus zijn er veel te veel 'flikkers' in zijn kerk. Hè hè, het hoge woord is eruit. Nu nog zo'n bekentenis over pedo's.
De Russische troepen blijven gestaag vorderingen maken in oost-Oekraïne. Zelensky voelt zich in de steek gelaten. De Oekraïense luchtafweer is zo goed als ingestort.
Niet alleen over Oekraïne, ook over de genocide in Gaza en de immigratie raakt de EU verdeeld. In het algemeen groeit de voorkeur voor rechtse politiek binnen de EU landen. Nu Polen Donald Tusk als MP heeft, begint ook daar de instroom en de overlast van quasi vluchtelingen uit Afrika. Maar ja, dat is de keus van de Polen zelf. Voorheen was Polen trots op een veilig land met een lage criminaliteit, met als reden geen opvang van 'vluchtelingen' / asielzoekers.
Amerika heeft al maatregelen klaar liggen indien het ICJ arrestatiebevelen uitvaardigt tegen Netanyahu en zijn minister van Defensie. Eerder zag het Hof af van uitspraken en maatregelen na Amerikaanse chantage. Het Hof staat op het punt van omvallen qua geloofwaardigheid gezien de talmende houding. Westerse daders willen niet aangesproken worden over hun misdaden tegen de menselijkheid.