zondag 26 mei 2024

To do list

Weer terug van een weekje weg, overdacht ik mijn activiteiten. Ik heb daar geen fysiek lijstje van. Zo'n lijstje is ook bedoeld als training van mijn geheugen. Ja, dat train ik nog steeds dagelijks.
Wat staat mij nog te wachten?
- Allereerst een overkapping afmaken. De golfplaat moet nog op zo'n 12 punten vastgezet worden. Om mijn werkplateau op de drie tuinpalen wat ruimer te maken, heb ik al twee grotere platen klaargezet. Ter afsluiting moet ook het dakgootje geplaatst worden. Daarbij moet ik rekening houden met de komst van een regenton.
- Natuurlijk wacht de caravan nog een schoonmaakbeurt. Gisteren zei mij iets, dat ik toch maar naar de kampeerwinkel daar om de hoek moest gaan. Ik zocht een stukje aluminium peesrail om een kapstokje te kunnen ophangen aan de sleurhut. Normaal worden die rails in lengtes van 2,50 meter verkocht. Vandaar mijn terughoudendheid ten aanzien van de aanschaf. In de winkel stond ik bij de diverse rails wat te zuchten, toen mijn oog viel op een stukje van 1 meter! Er zat een prijskaartje op, dus het was te koop! Dat vraagstukje is dus ook opgelost.
Afgelopen week hadden we in de caravan bezoek van mieren. Ze kwamen niet door de deur. Ik kon echter niet direct een gat vinden, waar die nijvere beestjes doorheen marcheerden. Dus ik moet onder de hut kruipen.
- We gaan de bank van steigerhout die hier onder de overkapping staat demonteren. Die verhuist naar Nieuwegein waar ie al dan niet verbouwd een nieuwe plek krijgt in een pas heringerichte tuin. Dus dat wordt ook een aanhangwagen lenen / huren en een rit maken. In plaats van de bank komen er comfortabele tuinstoelen.
- In de loods zag ik twee oude cv ketels liggen en wat koper met koppelingen.
- Het onderstel van de stacaravan moet nog verder ontroest en gelakt worden.
- En dan zijn er nog twee verjaardagen en de dagelijks gewone zaakjes.
- O ja, Max komt ook nog twee weken logeren. Max is een bruine labrador!