zaterdag 25 mei 2024

Droog en nat

Toen we vanmorgen wakker werden, hoorden we de regen op de caravan vallen. Tijdens het ontbijt hield de regen op. Mooi, want dan konden we onder droge weersomstandigheden de boel opruimen. De voortent was natuurlijk nat. Maar geen nood. De tent hebben we netjes in een grote plastic bak gelegd.
Het opruimen verliep vlot. Zo vlot zelfs, dat we al om 10.00 uur het terrein konden verlaten. De vrouw van de camper kwam speciaal nog even langs om ons een goede reis te wensen. De vraag was echter in hoeverre de Matrix de caravan op zo'n zachte, soppige ondergrond zou kunnen wegtrekken. We kozen voor het deel met een hardere ondergrond om de caravan via de kortste route over het gras naar het rijpad te trekken. De kunst is om niet als een dolle gas te geven, maar dit gedoseerd op te voeren. Toen de caravan in beweging kwam, was het een kwestie van doorzetten zonder de wielen te laten slippen. Het lukte ons om op die manier de caravan van zijn plek en op het rijpad te krijgen.
Een dag eerder hebben we de rekening al voldaan en afscheid genomen van de beheerster. We waren ent de camping af, toen ik me realiseerde, dat ik de antislingerkoppeling niet vastgezet heb. Dus moesten we even stilhouden aan de kant van de zeer rustige weg. Ik heb van die stop gebruik gemaakt om de koppeling vast te zetten en een laatste vakantiefoto te maken.
Met een snelheid van rond de 90 km/uur raakten wij tegen 11.30 uur weer in Dronten. We hebben de caravan maar direct op z'n plek bij de loods geparkeerd. We weten namelijk niet in hoeverre de stalling bereikbaar is vanwege het wegonderhoud ter plaatste. Trouwens, we willen ook nog 't een en 't ander doen.
Thuis hebben we de tent onder de overkapping opgehangen. De beide voorzijden hebben we met knijpers aan de droogmolen opgehangen. De zon schijnt, de tent was zo weer droog.