donderdag 16 mei 2024

Goed nieuws

Het nieuwe kabinet heeft een regeerakkoord bereikt, met als belangrijkste punten : minder immigratie, woningbouw en ..... hervorming van de linkse omroep NPO. Wat dat laatste betreft heeft dus blijkbaar niet alleen de FvD zware kritiek op de NPO. Ik hoor de D66 Kamerlid nog verontwaardigd roepen : "Blijf van onze omroep af!!" Op dat onze werd ze toen genadeloos afgerekend. De NPO dient onafhankelijk te zijn.
Het gisteren natuurlijk wel erg lullig voor dat vluchtelingengezin, waar het meisje mijn weggenomen tuinpaal in hun tuin 'verstopt' had. Mede omdat ze beweerde dat een meneer de twee tuinpalen had weggehaald. Om die reden heb ik de man onheus bejegend. Vandaar mijn verontschuldigingen. Het voorval heeft echter ook een positieve kant. Ik zag dat het gezin in hun achtertuin een soort moestuintje gemaakt heeft. Dus ze kunnen op dat gebied nog e.e.a. gebruiken.
Vandaag ga ik de overkapping voor wat betreft de dakbedekking afmaken. Aan de voorzijde komt een 'windveer', omdat ie op het zuidwesten ligt en het ook de hoogste kant is en dus wind vangt. De zijkanten behoeven geen windveren. Aan de kant van het schuurtje sluit de golfplaat strak aan. Aan de andere kant laat ik een smalle strook over het metalen golfplaten dak van de buren steken.
Vanmiddag ga ik naar de garage in Zwolle voor de reparatie van de airco. Die duurt zo'n 2 uur. Ik neem maar mijn laptopje mee, want er is wifi, koffie en thee en een grote leestafel.