dinsdag 21 mei 2024

Van 4 naar 1

Gisteren, tijdens het klussen, begaf de haspel met het verlengsnoer het. In geen van de 4 contactdozen kregen we de stekker erin. Er was een rond pennetje voor alle gaten van de dozen verschenen. We hebben van alles en nog wat geprobeerd om de haspel gedeblokkeerd te krijgen. We hebben zelfs de instructies gelezen. 😂Nou, dan is er echt iets mysterieus aan de hand. Gelukkig was er ook daar een goede buur, die ons een verlengsnoer leende.
Ik heb de haspel meegenomen naar de caravan. Ook daar heb ik van alles geprobeerd om de blokkade op te heffen. Maar tevergeefs. Dus heb ik de haspel ontleed. Ook geen eenvoudig klusje want
de boel was gegoten uit kunststof. Tijdens mijn gemier met dat ding, zag ik in het zonlicht een bijna onzichtbare ronde afdruk. Ik vermoedde dat het een bevestigingspunt was. Ik zag na nauwkeurig kijken vier soortgelijke afdrukken. Ik heb er de boor opgezet. En zie, de hele voorkant kwam los! Maar ook toen kon ik geen oorzaak zien van de blokkade.
Ik heb het snoer doorgeknipt en er een rubberen contrastekker opgezet. De haspel heb ik gereinigd. Er zat veel stof in van het slijpen van tegels.  Ik heb het draaiend gedeelte ook gesmeerd. Het af- en oprollen verliep voorheen moeizaam vanwege de stof. Maar nu draait ie weer als een tierelier. Meneer heeft nu weer een schone, draaiende haspel maar met slechts 1 aansluiting. Beter iets dan niets.