maandag 20 mei 2024

Moet ik Arabisch leren?

Er staat hier in de buurt weer een aantal woningen leeg. De vraag is wie er straks gaan wonen. Ik, en ik niet alleen, vind dat Nederlanders die woningen moeten krijgen. Er wonen hier in onze buurt al relatief veel mensen uit met name de Arabische wereld. Dat is op zich geen probleem, als ze zich geïntegreerd zouden gedragen. Helaas doen ze dat niet allemaal. Sommigen maken er echt een bende van en weigeren zich buitenshuis aan te passen. Hun tuinen zien er niet uit (onkruid en afval) en ze willen ook geen hulp om de boel wat beter te laten ogen.
Onlangs werd een vrijgekomen huis 'geplunderd' door een stel vluchtelingen. Ik weet van de bewoonster en kennissen van haar, dat de vluchtelingen bepaalde goederen mochten meenemen. Er ontstond een geef-ze-een-vinger-en-ze-pakken-je-hele-hand situatie. De vluchteling trommelde wat kennissen (ook vluchtelingen) uit de buurt op en ze begonnen van alles en nog wat weg te halen. Ze gingen ongevraagd door het huis om zelfs delen die bij de woning hoorden te verwijderen! Ook werden planten uit de tuin gerooid, terwijl die toegezegd waren aan anderen. En dat alles terwijl het niet eens Black Friday was. Maar wel een andere zwarte dag.
Ik, met mijn ervaring, had ze nooit in huis toegelaten. De spullen die ze mochten hebben, had ik buiten neergezet met de mededeling : dat is alles.
Ik hoop maar dat er weer wat Nederlandse mensen hier komen wonen. Ik heb geen zin om in mijn eigen land Arabisch te moeten gaan spreken.