donderdag 23 mei 2024

Over de Lek

Vandaag zijn we weer op de fiets gesprongen. Dit keer zijn we de Lek overgestoken om naar Vianen te gaan. Het was voor ons beiden de eerste keer dat we op de fiets de brug in de A2 overgingen. Tot dan was het per auto. Er stond daar een flinke wind. En wat een lawaai zeg! In de verte konden we de brug in de A27 zien liggen. In Vianen hebben we wat rustig gewandeld en om ons heen gekeken. Het is een leuk stadje met veel oude en historische panden. Nooit geweten dat ene Anna Boudier-Bakker daar gewoond heeft. Toen ik de plaquette met haar naam tegen de muur van een statige woning zag, doemde
plots klas 4 van de HBS in mijn gedachte op. 😑Zo werkt dat bij mij met beelden, geluiden en geuren.
De oude Lek poort kwam erg statig en indrukwekkend over, net zoals het oude deel van het stadhuis. Het centrum kent veel monumentale panden.
Na een kop koffie met een saucijs en in gezelschap van bedelende kauwen, zijn we weer op de fiets gestapt. We wilden een kringloopwinkel bezoeken. Nou, daar hebben we geen spijt van gehad.
Niet eerder heb ik een kringloopwinkel gezien, waarvan de artikelen zo netjes gesorteerd en gegroepeerd aangeboden werden! Een compliment waard.
Op de wegbewijzering zag ik dat Lexmond ook niet echt ver was. Zo'n 6 km van Vianen verwijderd. Interessant, want daar bevindt zich het Motormuseum. Goed om te onthouden. We zullen hier nog wel vaker komen.