woensdag 29 mei 2024

Onwetend

Het is misschien een wat vreemde gedachte. Ik denk namelijk dat het uitdunnen van he tonderwijs bedoeld is om mensen onwetend te houden. Voor de overheid vormen intellectuelen vaak een gevaar. Dat bleek onlangs weer toen het coronavirus op ons werd losgelaten. Deskundigen die meer en beter wisten, werden opzijgeschoven. Onder hen nota bene Nobelprijs winnaars.
Er zijn nog veel mensen die de overheid vertrouwen. Die mensen hebben meestal minder opleiding gehad. Die vinden politici een soort van allesweters in plaats van betweters. Politici zijn de sluwe lager opgeleiden.
Er zijn er ook die tegen beter weten in de overheid geloven. Onwetende mensen zijn gemakkelijk te beïnvloeden en te manipuleren. Ze zijn lichtgelovig, omdat ze onwetend zijn. Zo weten velen niet dat veel Joden hun namen veranderen. Zo hopen zij meer Joods over te komen. De meeste Israëli's komen uit Oost-Europa en hebben dus van origine dito familienamen. Ze komen helemaal niet uit het Midden-Oosten. Hun DNA laat dat ook zien. Het zijn vooral Europese kolonisten die met ons een streek uithalen.