woensdag 29 mei 2024

Een bezoekje vooraf

Eind deze week begint het. Dan gaan we gedurende twee weken op een labrador passen. De baas van Max gaat dit keer op een vakantie zonder Max. De hond kan helaas niet mee. Toen Max nog een pup was, heb ik een keer op hem gepast. Ik weet niet of ie zich dat nog kan herinneren. Toen Fenna nog leefde kwamen we Max en zijn baas geregeld tegen. In het begin vond Fenna de labrador pup veel te druk. Die moest op afstand blijven. Maar met de jaren werd Max rustiger en werd ie door Fenna geaccepteerd. Zijn baas en ik stonden vaak te praten met beide honden rustig bij ons.
Vanavond zijn Max en zijn baas bij ons op bezoek geweest. Max verkende het huis en de tuin. Hij gedroeg zich erg rustig. Al liet ie wel even een van zijn gewoontes zien : hij sprong op de bank. Van die gewoonte waren we al op de hoogte gesteld. Geen probleem, want Fenna probeerde dat ook vaak. Dus ging er 's avonds en als we overdag afwezig waren altijd een rekje op de bank. Dat hielp.
Tijdens het bezoek ging Max rustig liggen en neigde tot even indutten. Maar hij bleef wel zijn baas in de gaten houden. Het zal best wel goed gaan de komende twee weken. We hebben daar alle vertrouwen in. Max ook.