dinsdag 11 juni 2024

En dan dit

Onlangs zag ik een cartoon. Twee mensen kijken over een schutting met een verrekijker elk een kant op. Zegt de een tegen de ander : Als jij nou de zeespiegel in de gaten houdt, let ik op de Russen!" Met als onderschrift : Volgers van het NOS journaal. 😂.
Gisteren hoorde ik weer zo'n onnozele opmerking van een NOS presentator. Die beweert dat groente zo gezond is voor ons. Onzin en flauwekul. Vroeger was dat zo. Tegenwoordig komen veel groentes uit het buitenland, omdat de linkse regering de eigen teelt de nek omdraait. Groentes en fruit komen nu uit landen in Afrika en Zuid-Amerika. Of dat spul zo gezond is? Je wilt niet weten wat ze daar aan chemicaliën gebruiken tijdens de teelt. En dan zwijg ik maar over het milieu vervuilende transport en de trieste arbeidsomstandigheden.
De oorlog in Oekraïne schijnt volgens de NOS ook vele malen erger te zijn dan de genocide in Gaza. Over de duizenden onschuldige Palestijnse slachtoffers wordt door de regeringsomroep met geen woord gerept. Nee, het afhaken van Frenkie De Jong, dat is echt wereldnieuws in ons landje.
De lachende, vrolijke, gezond ogende, gegijzelde en bevrijde Israëli's mogen niet in beeld komen. Een aantal van hen heeft zelfs interviews voor de Joodse tv geweigerd, omdat ze niet als propagandamiddel met Joodse leugens willen fungeren. Een heel ander beeld is dat van een Palestijnse die na drie maanden Joodse detentie sterk vermagerd en ziek wordt vrijgelaten.
Wie goed oplet en luistert, doet juist het tegenovergestelde van wat de overheid ons aan onzin en flauwekul adviseert.
De Duitse regering steunt de genocide in Gaza en noemt vervolgens leden van de AfD nazi's. 😒Macron probeert de Fransen van de ellende in eigen land af te leiden en zijn populariteit wat op te krikken. Hij wilde dat via een oorlog doen. Dat hebben tot nu toe velen voor hem gedaan. En verloren.
Nadat Amerika voldoende wapentuig aan de Joden geleverd heeft en flink wat militairen in Israël heeft, vindt Joe Biden het nu tijd voor een een staakt het vuren. De aanwezigheid van Amerikaanse militairen wordt gebruikt om eventuele aanvallen op Israël als aanvallen op Amerika te beschouwen. Want de Amerikanen zijn nu eenmaal oorlog geil.