maandag 17 juni 2024

Van bruin naar blauw

Toen vorige week het blik met antiroestverf op was, vond ik dat helemaal niet erg. Ik was het die dag een beetje zat. Het onderstel ontroesten en lakken is een hels karwei. Meer iets voor delinquenten. Maar ja, ik ben af en toe ook een boef, dus...
Vanmorgen heb ik eerst een paar kwasten en een nieuw blik gekocht. De betreffende winkels liggen zo'n 4 km van elkaar verwijderd. In de loods merkte ik dat er geen elektriciteit was. Voor de zekerheid heb ik de baas even ingeseind. Toen bleek dat Liander vlakbij bezig was. De bewoners waren tijdig gewaarschuwd.
In de zon ben ik weer verdergegaan met de
onderkant van het onderstel. Het werk verliep vlot en zonder oponthoud.
Het was tegen 13.00 uur dat ik weer huiswaarts ging. Dit keer nam ik de verf en de kwasten mee. Thuis wilde ik nog de standaard van de hondenbakken in de lak zetten. Ik had hem al eerder geschuurd en met een antiroestmiddel behandeld. Maar nu wordt ie dus blauw.
Ik kreeg vanmiddag onverwachts bezoek. Het was iemand van de Koffietafel. Ze kwam een briefje brengen voor Sonja. Maar die was niet thuis. Omdat mijn bezoek lopend was met rollator, heb ik haar een kop thee voorgeschoteld om even bij te komen. Na de thee en een gezellig gesprek is de 92 jarige weer naar huis gegaan. Sonja zag haar nog lopen toen ze terugkeerde uit Harderwijk.