zaterdag 8 juni 2024

Vroeg op

Ik was niet eens de eerste, die een aanhangwagen kwam ophalen. Een mevrouw was mij om07.10 uur voor. Terwijl zij met mannelijke hulp de aanhangwagen aan haar auto koppelde, stond ik buiten op de weg mijn beurt af te wachten. Om bij de aanhangwagens te komen, moet je een smalle laan op. Aan het eind bevindt zich de parkeerplaats met aanhangwagens. Elke wagen heeft een nummer. Ik had nr 5 toegewezen gekregen, toen ik de wagen maandag j.l. reserveerde.
Een derde klant verscheen. Hij parkeerde zijn auto nogal ongelukkig bij de inrit. Toen de vrouw met haar aanhanger vertrok, moest ze door de berm rijden om zodoende de slecht geparkeerde auto te kunnen passeren zonder dat de aanhangwagen de auto zou raken.
Nadat ik nr 5 aangekoppeld had, wilde ik niet door de berm rijden. Ik reed de weg op en stond bijna naast de derde auto stil. De scharende aanhanger raakte bijna de achterkant van de geparkeerde auto. Ik keek naar rechts en zag dat meneer in zijn spiegel keek. Toen werd hij wakker. Met een chagrijnig gezicht reed hij een stukje vooruit. Zonder op of om te kijken reed ik door.
De aanhanger hadden we nodig, omdat we de gedemonteerde bank van steigerhout gingen wegbrengen. Naar Nieuwegein. Om niet onder tijdsdruk te komen te staan, had ik de aanhangwagen voor een hele dag ( van 07.00 tot 22.00 uur) gehuurd.
In Nieuwegein aangekomen zijn we na de koffie aan de slag gegaan. Oorspronkelijk stond de bank in een hoekopstelling. Nu moet ie gewoon recht en langer worden. We hebben het langste deel van de bank zo'n 55 cm langer gemaakt. Daarvoor gebruikten we delen van het kortere deel van de hoekbank.
Het was een leuke klus die we samen, Mike en ik, hebben geklaard. Met gereedschap van broer Robert. Tegen de tijd dat op de bank de zittingen geplaatst waren, was het lunchpauze. Na de lunch hebben we de rugleuning verlengd met een stuk van de andere en die gemonteerd.
Het is nu een bank geworden van ruim 2.00 m. De kussens moeten nog op maat gemaakt worden. Maar vanmiddag hebben ze de bank alvast getest.
Max was ook mee. Hij laf in het gras te genieten van de zon. Soms vraag ik me af, waar Max zo moe van wordt. Hij slaapt nogal veel.
Net na 17.00 uur koppelde ik de aanhangwagen weer van de Matrix los. Nadat ik hem op z'n plek geduwd heb, heb ik een envelop met het huurbedrag in de brievenbus laten glijden. Daarna heb ik de tank weer vol gegooid. Toen was het tijd voor het avondeten.