donderdag 6 juni 2024

Nivea volk

Vanwege mijn kleurtje heb ik het ook meegemaakt. Situaties waarin anderen mijn gevoel meenden te moeten invullen. Het ging dan vaak over discriminatie en heel soms over racisme. Waar ik om moest (glim)lachen, reageerden zij verontwaardigd. Het zijn telkens weer de blanken die voor de gekleurden bepalen wat discriminatie en/of racisme is.
Het gaat zelfs zover, dat iemand die zich als Chinees verkleed heeft, voor racist uitgemaakt wordt (door niet-Chinezen). De Chinezen zelf vonden de verklede man erg leuk om te zien. Het is slechts een van de vele voorbeelden (en testen) op dat gebied. Er zijn zelfs mensen die stelden dat ik me in dergelijke gevallen gekwetst moest voelen! 😂😂😂 Nou, dat bepaal ik liever zelf. Ik zit liever niet in een slachtofferrol.
Het Nivea volk (Niet Invullen Voor Een Ander) groeit. Ze worden tegenwoordig woke genoemd. Hier in Dronten gaat men een straatnaam wijzigen. De Eskimolaan mag niet meer. Wonen er soms Eskimo's in Dronten? Welnee, alleen een paar woke Nivea figuren. Ik weet best wel waar het woord Eskimo vandaan komt. Net zoals het woord zigeuner of blauwe jongen. Tegen mij werden ook woorden als pinda, chinees, neger en rijst pikker als scheldwoorden gebruikt. Zo zijn er meer woorden, zoals homo en pannenkoek. Die woorden zijn niet bij de wet verboden. De laatste, pannenkoek, is trouwens hier in Flevoland wel verboden, want die wordt gebruikt tegen mensen die zich blijkbaar het snelst gekwetst voelen. Die zwakke groep wordt uiteraard in bescherming genomen. Volgens veel mensen mogen niet-westerse toeristen in Volendam dus niet meer in de lokale kledij op de foto.