dinsdag 4 juni 2024

Brutaal?

Een paar keer ben ik voor brutaal uitgemaakt. Geen probleem, want ik had dus de halve wereld. 😁 Nadat ik een aantal geïntegreerde softwaresystemen geïmplementeerd had, dacht ik de ultieme overstap te kunnen maken naar een implementatie van het systeem SAP. Ik had gereageerd op een advertentie van een bedrijf in Hilversum. Tijdens het sollicitatiegesprek, kreeg ik plots te horen dat ik geen SAP kennis en/of ervaring had. Ik dacht : "Hè, hè, dat had ik toch vooraf gezegd!" Maar ik zei, dat ik die ervaring en/of kennis ook niet had van de andere systemen waaronder AFAS, PRMS, ODCS en MXP. Voor mij was het net zoals het rijden in een andere auto of op een andere motorfiets. Ik vroeg of hun medewerkers soms met een SAP hoofd geboren waren. 😅 Dat vond die meneer niet leuk. Hij vond mij brutaal. Hij had blijkbaar al zijn besluit genomen en werd door mijn opmerking een beetje in zijn hemd gezet.
Ik heb altijd het standpunt ingenomen, dat ik zelf ook wat nieuws moest leren. Als ik al SAP kennis gehad zou hebben, dan zou ik niet eens gesolliciteerd hebben. Deze Indo vond hem een SAPi.
Soortgelijke ervaringen deed ik op met hardware. Ik moest en zou Univac of HP of Nixdorf kennis hebben. Maar zo uniek waren die computer niet. Ze waren voor mij net als andere auto's.