woensdag 5 juni 2024

Verkeerde beslissing

Dat iemand zonder rijbewijs iemandanders doodrijdt of zwaar letsel toebrengt, is op zich al erg. Het verbaast mij echter, dat veel mensen zich om zo'n omgekomen motorrijder bekommeren en in veel mindere mate zich druk maken over het slachtoffer van de motorrijder.
Ik herinner me nog een motorrijder, die het een uitdaging vond om binnen 500 meter een topsnelheid van 200 km/uur te halen. Helaas bevond zich op dat punt een kruising. Een verkeersdeelnemer die op zo'n 400 meter afstand een motorfiets van links ziet komen, kan nooit de snelheid inschatten. Gevolg : motor rijdt dwars door de overstekende auto!
Met de omgekomen motorrijder had ik geen enkele medelijden. Hij was diverse keren gewaarschuwd voor zijn verkeersgedrag. Met de drie omgekomen inzittenden van de auto had ik wel te doen.
Wat dat betreft is mijn gebrek aan medeleven hetzelfde voor mensen die met alcohol of drugs in het lijf de weg op gaan. Voor mij zijn zij potentiële moordenaars.
Ik las dat een drietal jongens het water ingedoken zijn, om een telefoon van een van hen te redden. Ik ben blij dat ik niet zo'n relatie met mijn telefoon heb. Voor mij is het een onding en geen mens of dier.