dinsdag 7 mei 2024

Wat een dag!

De dinsdag begon met een paar kleinigheden op klusgebied. Ik heb in een schuur een nieuwe lamp opgehangen en aangesloten. Daarna heb ik de ombouw van een radiator vastgezet. Omdat ik tegen 12.00 uur naar de mondhygiëniste moest, heb ik me tot dan wat koest gehouden. Gewoon om rustig aan te doen. Niet dat ik me van tevoren druk maak over zo'n bezoekje. Ik ga er vrij ontspannen naar toe. Dit keer kreeg ik te maken met een vervangster. Mijn eigen mondhygiëniste heeft een blessure aan haar pols opgelopen en kan voorlopig geen werk doen. Maar haar vervangster deed het ook prima. Dus verliet ik na een halfuur tevreden de praktijk.
Toen ik weer in het dorp aankwam, zag ik de viskar staan. Tja, toen kon ik de verleiding niet weerstaan. Dus kocht ik 3 bakbokkingen. Die vind ik zo lekker op wit brood. Gek genoeg is het net als met de haring, die doe ik ook nooit op een bruine boterham. Trouwens bruinbrood is witbrood met een kleurtje en een ander smaakje. Het is niet het bruinbrood van vroeger, toen het nog echt bruin (volkoren) was. Maar ja, tegenwoordig weet ik alsmaar minder wat ik werkelijk eet.
Na de lunch heb ik mijn werkplunje aangetrokken. Ik ging naar de loods om wat rommel op te ruimen. Er lag een enorme hoeveelheid metaal, dat gescheiden moest worden. Er lagen twee verdeelunits van een vloerverwarming (foto boven) en een hele massa pijp met koppelingen. Elke unit had 8 koppelingen die verwijderd moesten worden. Maar ik hield er wel veel messing aan over (foto onder).
Ik liet de aanblik maar bezinken door eerst wat afval op te ruimen en weg te brengen. Ik reed via een bouwmarkt terug. Ik moest daar nog even een boodschap doen voor een buurtbewoonster.
Daarna, het was toen bijna 2 uur 's middags ben ik tot bijna 5 uur bezig geweest met het scheiden van het metaal. Geregeld dacht ik : "Nu kap ik ermee". Maar als ik dan dan naar de geslonken hoeveelheid keek, ging ik toch maar weer verder. Vooral het demonteren van de verdeelunits was een hels karwei. Omdat het spul al zeer oud was, werd het losdraaien van de koppelingen spierballenwerk. Alles zat bijna muurvast. In een paar gevallen heb ik een koppelingsmoer moeten doorslijpen. Na de cv pijpen ben ik met het koper aan de slag gegaan. Ook daarvan moest ik de messing koppelingen verwijderen. Maar dat ging aanzienlijk gemakkelijker. Ik ben bijna weer bij met het werk. Vandaag heb ik dus overgewerkt. Normaal ben ik rond half drie weer thuis. Het demonteren vergde ook veel energie. Dat merkte ik toen ik weer thuis was. Het zal wel weer een goede nachtrust worden voor de ouwe. En morgen? Morgen hoop ik iets heel anders te gaand doen.