woensdag 1 mei 2024

Vaklui en dus tevreden

Heel anders dan mijn ervaringen met het winkelpersoneel, zijn die met een zekere garage. Het begon ooit met de aanschaf van de Matrix. In het serviceboekje zag ik dat de auto al die jaren keurig onderhouden is door zowel de eigenaren als de betreffende garage. Er stond slechts één garagenaam in het boekje gestempeld.
Na aanschaf ben ik met de Matrix naar garages hier in de buurt geweest. "Lekker dichtbij", dacht ik. Maar toen het inlezen van een reservesleutel problemen gaf, heb ik contact opgenomen met de garage uit het serviceboekje.
Wat mij direct opviel was de deskundigheid. Men hoefde niet lang na te denken en ik hoorde ook geen woorden als 'ik denk', 'volgens mij', 'misschien' enz. Nee, er zat een hoge mate van zelfvertrouwen, zekerheid achter de antwoorden. Later werd mijn indruk bevestigd. Het probleem was in no-time opgelost en tegen een fractie van de kosten die ik van andere garages hoorde.
Voor mij reden genoeg om deze garage aan te houden. Ook al bevindt ie zich in Zwolle. Ik had gevraagd om een APK, het verversen van de remvloeistof en het bijvullen van de airco. Na een uurtje in de wachtkamer ons te hebben vermaakt, kreeg ik de sleutel. De APK leverde nauwelijks iets op. Enkel het glas/plastic van de koplampen moest even opgepoetst worden. Helaas heeft men de airco niet bijgevuld. Die is dus echt lek. Vorig jaar heeft de airco een dag en een nacht onder druk gestaan, zonder dat er een lekkage geconstateerd werd. Maar eind vorig jaar deed de airco het weer niet.
Dit keer kreeg ik een complete diagnose. Het bleek een voor de garage bekend probleem : de condensor moet vervangen worden. Ik heb aan de hand van een offert maar gelijk een nieuwe afspraak gemaakt. Met de zomer voor de deur wilden we wel een goed werkende airco in de Matrix hebben.
Toe we weer de weg opreden, voelde ik aan het rempedaal, dat de reactie van de rem weer goed was. Voor het verversen van de remvloeistof voelde het remmen wat sponzig aan. Als ik pompend remde voelde het rempedaal na de tweede keer intrappen al beter aan. Ik vertrouwde toen al het kleurtje van de remolie niet.
In die garage houdt men zich vrij strak aan de afspraken. Er is wel wat ruimte voor onverwachte zaken. Maar zo'n airco ingreep gaat 2 uur duren. Ondanks dat ben ik weer heel tevreden.