zaterdag 4 mei 2024

Persvrijheid?

het origineel
Jullie (niet de mijne)  nationale omroep had weer iets te melden. Op een wat knullige wijze, vind ik. In het Teletekstbericht stond namelijk, dat de persvrijheid in ons landje is verbeterd. Met gevolg dat Nederland nu van plaats 6 naar plaats 4 gestegen is. Wat is er dan zoal verbeterd? Minder censuur? Minder meningen? Meer (volledige) feiten? Nee, niets van dat alles. Erger men wil een vrije mening en zelfs door de gekochte journalistiek verborgen gehouden feiten, zoals die via Ongehoord Nederland geventileerd worden juist uitsluiten!
Het succes van de persvrijheid in Nederland is te danken aan het feit, dat Justitie mensen die journalisten bedreigen vervolgt (geldt trouwens ook voor iedereen die een ander bedreigd) en gevluchte Russische journalisten in Nederland mogen verblijven. Dat mogen veel andere vluchtelingen ook. Zelfs criminelen en terroristen zijn hier welkom. Ik vind dat het een noch het ander met vrijheid van de pers te maken heeft. Persvrijheid betekent dat journalisten onafhankelijk objectief feiten mogen publiceren. En daar is steeds minder sprake van.
Zodra de betaalde quasi journalisten geconfronteerd worden (al
gewijzigd

dan niet met een camera) met hun eigen geschrijf, voelen zij zich bedreigd.
Interessant : de eerste versie van het Teletekstbericht is later gewijzigd met een andere inhoud. Uiteraard met een linkse draai om de PVV even zwart te maken. Die partij, samen met andere(!), wil naar een onafhankelijke, objectieve nationale zender. En geen roeptoeter van Links / de regering. Men is op zoek naar volledige en objectief nieuws. 
Om die reden hebben veel mensen bezwaren tegen de NPO / NOS. Zelfs het nieuws over persvrijheid wordt door de NOS gemanipuleerd gepresenteerd. Het berichtje riekt weer naar de slager, die zijn eigen vlees keurt. Waarom wel nieuws over drie gewonde Oekraïense kinderen en niets over de duizenden vermoorde Palestijnse kinderen? Omdat het betaalde journalistiek, dus NOS nieuws is. Udo Ulfkotte schreef er een boek over. Een bestseller.