donderdag 19 september 2024

Uitersten

Aan de dodelijke schietpartij hier in Dronten is een lange periode van overlast voorafgegaan. Gedurende die periode is geregeld geklaagd bij de woningbouwvereniging, de politie en de gemeente. Maar die hebben niets gedaan. Interessant maar ook gênant is het feit, dat de burgemeester (Gebben) stelt dat hij niet zomaar tot uitzetting kan overgaan.  Hiermee geeft Gebben aan dat er of niets gedaan wordt of een uitzetting. Het lijkt mij dat daartussen ook nog veel mogelijkheden liggen. Al was het maar twee keer geel is rood. Hetzelfde doet zich voor in situaties waarin bewoners van hun tuin een vuilstort maken. Ook dan moet de boel eerst uit de hand lopen eer men ingrijpt. Er zijn zelfs gevallen waarin de rechter een uitspraak moest doen, omdat de woningbouwvereniging het liet afweten. Van woongenot en hygiëne / gezondheid heeft men blijkbaar nooit gehoord.
Een briefje met de mededeling dat de rommel binnen x dagen opgeruimd moet worden, lijkt me al eenvoudig en zinvol. Helemaal als eraan toegevoegd wordt dat als de woningbouw of gemeente het na die periode moet doen, de kosten ervan in rekening gebracht zullen worden.
Dus niets kunnen doen dan enkel tot uitzetting overgaan lijkt me klinkklare onzin en onwil. De schutter is het bloed onder de nagels gehaald en heeft geen adequate response gekregen van de instanties. De aso's hebben nooit gele kaarten gekregen. Het had weinig zin om zo'n aso stel van het ene naar het andere huis te verplaatsen. 
Het is nogal stuitend als de burgemeester tijdens een bijeenkomst tegen de omwonenden zegt : Mocht u nog vragen hebben of over zaken willen praten : u belt en wij regeren direct. Dus dat kan wel? Het is bij veel instanties gebruikelijk om de put pas te dempen nadat het kalf verdronken is.