woensdag 25 september 2024

Rechtszaak tegen Mark Rutte

 De door Drs. Karim Aachboun rechtszaak tegen Mark Rutte heeft tot het volgende geleid.

Vonnis rechtbank Brussel: mijn vordering tegen Rutte is ontvankelijk verklaard (dus niet kansloos), maar de rechtbank heeft alsnog de lezing van Rutte gevolgd en mijn vordering heláás ongegrond verklaard. Ik heb vandaag meteen hoger beroep ingesteld bij het Hof van Beroep in Brussel. Ondanks deze uitkomst ben ik wel bij #Rutte een stapje dichterbij gekomen. 

Rutte had namelijk eerst beweerd dat de rechtbank Brussel géén rechtsmacht zou hebben om over mijn vordering tegen hem te mogen oordelen. Op dit punt heb ik wel van Rutte gewonnen, omdat de rechtbank heeft geoordeeld dat zij wel rechtsmacht heeft én mijn vordering is dan ook ontvankelijk verklaard (oftewel niet kansloos).

Vervolgens is de rechtbank wel meegegaan met het standpunt van Rutte, namelijk dat zijn recht op immuniteit en reputatieschade zwaarder weegt dan mijn recht op een eerlijk proces tegen Rutte. 

Inmiddels heb ik dus meteen hoger beroep ingesteld, nu Rutte nog steeds functieloos is. Het bijzondere wat zich nu zal voordoen, is het feit dat Rutte op 1 oktober 2024 als #NATO topman aan de slag zal gaan, terwijl mijn hoger beroep-zaak nog bij het Hof van Beroep zal gaan plaatsvinden. Oftewel Rutte zal dus willens en wetens de rechtsgang van mijn hoger beroep gaan belemmeren. 

Bij het Hof van Beroep zullen drie rechters plaatsnemen én de vraag is dan: hoe serieus kunnen deze drie rechters zichzelf straks nog nemen, als een privé-persoon (Rutte momenteel functieloos) hun rechterlijke macht aan de kant schuift? 

Ik zou met deze zaak nog naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens kunnen stappen, maar zo ver zijn wij nog niet. Eerder oordeelde het Gerechtshof Den Haag dat mijn recht op een eerlijk proces is geschonden in mijn rechtszaak tegen Rutte over Gaza.

Wij blijven doorgaan totdat er gerechtigheid zal zijn voor de slachtoffers in de Toeslagenaffaire en Gaza. Over de Toeslagenaffaire gesproken: op 3 oktober 2024 om 10:00 uur zal bij de rechtbank Den Haag mijn verzoek worden behandeld om een aantal personen te mogen horen, waaronder Wopke Hoekstra. 

Om mijn stem op Facebook te versterken, graag deze post delen én plaats hieronder #Aachboun als reactie. Thanks!

Hartelijke groet,

Karim Aachboun