zondag 22 september 2024

Pesterijen

Toen ik over de schietpartij hier in Dronten vernam vanwege structureel burenoverlast, moest ik aan soortgelijke situaties denken. Maar dan op wereldniveau. Op dat niveau vinden ook chronische vormen van pesterijen plaats. Als een gepest land / volk uiteindelijk van zich afbijt, zijn veel mensen verontwaardigd. Een selectieve verontwaardiging, want gedurende de lange periode van pesterijen hielden zij zich stil. Vanwege de selectieve verontwaardiging nemen zij het op voor de pestkoppen. In dit geval Israël en Oekraïne i.c. Amerika / Engeland. Met Israël noch Oekraïne heb ik medelijden. Het is simpelweg Karma dus.
Zelf heb ik diverse keren meegemaakt dat ook binnen een gezin een soortgelijk gedrag kan plaatsvinden. Het kind dat als pestkop optreedt wordt niet aangepakt. Het gepeste slachtoffertje dat uiteindelijk van zich afbijt, wordt wèl aangepakt. En dan vindt men het vreemd dat er zoveel gepest wordt en dat (gepeste) kinderen depressief zijn.
Overigens heb ik zelf weinig vertrouwen in instanties hier, die naar aanleiding van klachten moeten optreden. De vrouw wier mastiff onze Fenna diverse keren heeft aangevallen, loopt nog steeds met een niet aangelijnde hond rond. De bezoekjes van de betrokken instanties hebben dus geen enkele indruk gemaakt. Of heeft ze soms vriendjes bij handhaving en/of politie?