donderdag 26 september 2024

In 't kort

"Ouderen herkennen meer planten dan jongeren", stelt men. Is er iemand wakker geworden of zo? Ik bedoel, het onderwijs is flink gestript tot een keuze van pretpakketten. Niet alleen op het gebied van planten zijn ouderen qua kennis de meerdere van jongeren. Ik zou bijna zeggen : "Op alle gebieden." Zelfs als het om specialisme gaat. Ik hoorde het overigens terug in het stukje afronding van de serie Tieners tegen kwalen ook al een paar keer uitgesproken worden door tieners. Ze hadden niet verwacht dat ouderen zoveel kennis van zaken hebben. Triest.
Volgens de EU zijn wolven niet meer buitengewoon beschermd. Men mag ze wegjagen of zelfs doodschieten. Het was te verwachten. Wie de ontwikkelingen in Duitsland volgt op het gebied van de wolf, wist al dat ellende op komst was. Wat dat betreft is het hetzelfde als met de immigratie / asielzoekers.
In het door aardbevingen getroffen gebied in Groningen, mogen toch geen opslagplaatsen voor munitie komen. Defensie wilde zelfs naar aanleiding van de aardbevingen opgeknapte woningen slopen. Als ik dit soort ideeën lees en over hoe para's in vredestijd in bomen landen en onze legertop hoor spreken over oorlogen, dan lijkt het mij dat het IQ van personeel bij Defensie nogal laag geworden is.
Het "uitverkoren volk" dat moordend en rovend gestolen land bezet houdt, vlucht met duizenden uit het door hen bezette Palestina. Hun aantal overschrijdt sinds oktober 2023 inmiddels de 2 miljoen.