woensdag 3 juli 2024

Verzwegen zaken

In het staatsnieuws worden veel zaken verzwegen, omdat ze de eigen propaganda ondermijnen. Zo maakt Oekraïne helemaal geen vorderingen in de strijd tegen Rusland. In tegendeel, Rusland maakt enkel terreinwinst. Van het Oekraïens leger is weinig over, omdat het aanvullen van verloren manschappen zeer stroef verloopt. Binnen de EU is de steun voor Oekraïne aan het afnemen.
Hongarije is voorzitter van de EU geworden. Orban gaat dus zeker niet 'voor de bühne" naar Zelensky. Orban wil vrede en probeert Zelensky daartoe te bewegen. Hongarije zal zich niet aansluiten bij de NAVO als die organisatie Oekraïne gaat bijstaan.
Israël verliest erg veel manschappen in de genocide in Gaza. Om die reden worden ook Joden met gewetensbezwaren geronseld. De Houthi's krijgen steeds meer steun uit de Arabische wereld. Israël overweegt militaire systemen aan Oekraïne te leveren. Poetin heeft Israël gewaarschuwd voor de gevolgen. Hezbollah heeft op zijn beurt Amerika gewaarschuwd voor een eventueel groen licht voor Israël om Libanon aan te vallen. Er zullen aanslagen volgen.
De NAVO (Amerika en Engeland) staat te popelen naar Oekraïne te gaan. Ze hadden daarvoor wel eerst een trekpop nodig als Secretaris Generaal in de persoon van Rutte (aldus het onafhankelijk nieuws).
Veel moderne westerse wapentuig wordt door Rusland in Oekraïne vernietigd. Ook dat blijft buiten het nieuws, vanwege de antireclame voor de westerse wapenindustrie.