donderdag 25 juli 2024

Ter Apel

In Nederland spreekt men over criminele Marokkanen als Nederlandse plofkrakers. Maar niet in Duitsland. Daar is het hooguit Noord-Afrikanen uit Nederland, maar toch ook wel criminele Marokkanen uit Nederland. Er wordt in de vrije Duitse pers zelfs Kanaleneiland genoemd. Er zijn er inmiddels zo'n 135 van opgepakt en in Duitsland veroordeeld. Da's positief. Als het goed is, zijn er in Kanaleneiland (U) kamers en/of woningen vrijgekomen. Sla je slag!
Ter Apel is de shit hole van Nederland geworden. Autochtone bewoners voelen zich al jaren lang niet veilig meer. Buitenlandse criminelen dringen daar huizen en schuren binnen om (onder bedreiging) te stelen. Ter Apel, je zou er niet eens dood aangetroffen willen worden. Maar die kans wordt alsmaar groter.
Hopelijk haalt dit kabinet eens flink de bezem door het asielbeleid en de procedures. Er bevinden zich veel te veel gevluchte criminelen onder de asielzoekers. Toen wij daar in de buurt verbleven en Ter Apel bezochten, was dat alles behalve leuk. De sfeer was slecht, angstig. Vooral de criminele asielzoekers maken daar gebruik van. Ter Apel is slechts één van de opvanglocaties. Nou, dan weet je het wel.