dinsdag 16 juli 2024

Sponzige vloer

Het loopgedeelte in de caravan vanaf de deur, langs het keukenblok  tot aan het bed is weer sponzig aan het worden. Je kunt voelen waar de balken zitten. Daar tussen is de vloer zacht. Vorig jaar heb ik de vloer vanaf de onderkant met schuim ingespoten. Het succes was van korte duur. Ik had Permacol 5663 moeten gebruiken in plaats van een goedkoper en alom verkrijgbaar alternatief. Weer wat geleerd.
De vloer van de caravan bestaat uit een sandwich plaat. De boven- en onderkant van de plaat bestaat uit 3mm multiplex met daartussen piepschuim. Het is het piepschuim dat in elkaar gedrukt is vanwege het heen en weer lopen. Omdat ik vorig jaar het herstellen via de onderkant gedaan heb, ga ik het nu van binnenuit doen. Daarvoor verwijder ik eerst de vinyl vloerbedekking. Dan ga ik net als vorig jaar een patroon tekenen voordat ik de gaten op plm 10 cm afstand van elkaar ga volspuiten. De volgespoten gaten dicht ik met houten pluggen (gehalveerde houtdeuvels van 10 mm doorsnee).
Om te voorkomen dat de vloer tijdens het drogen van de Permacol omhoog komt, leg ik er houten platen  met iets zwaars daar bovenop. Deze werkwijze impliceert dat ik vanaf het verste punt, het bed, ga beginnen en zo naar de deur toewerk.
Na droging en het egaliseren van de vloer kan er nieuwe vloerbedekking op gelegd en nieuwe plintjes aangebracht worden. Ter afsluiting ga ik de randen dan weer afkitten voor het badkuip effect. Geknoeid vocht kan dan niet in de kasten of naden verdwijnen.