donderdag 18 juli 2024

Onhandig kraantje

Toen ik gisteren vanwege de vloer in de caravan was, staarde ik even naar het kraantje. Het is een onhandig ding. Onhandig, omdat het lastig is om het reservoir van het koffiezetapparaat en de waterkoker te vullen. Daar zit de uitloop van de kraan te laag voor. Of is het bakje niet diep genoeg? Het is net als veel wastafeltjes in toiletruimtes : die zitten zo laag dat je amper je handen eronder kunt wassen. En toch is ook daarover nagedacht. Zeggen ze.
Omdat ik de uitloop het liefst wat hoger zou willen hebben. In eerste instantie dacht ik aan een soort kraag als verhoging. Bijvoorbeeld met een stukje pvc buis, dat ik tussen de kraan en het wasbakje wilde monteren. Helaas heb ik te weinig speling met het schroefdraad van het kraantje. Ik liet de uitdaging even voor wat het was. Er was weer afval gebracht van een installatieklus dat ik wilde opruimen. Tussen het afval bevond zich ook een paar restanten koperen leiding. Waarschijnlijk overgehouden na het installeren van een airco. Het waren twee stukken van verschillende diameter. Toen ik ze zag, waren mijn gedachten weer terug bij de uitloop van de kraan.
Ik overweeg nu de slang van het kraantje los te koppelen van de kraan en die aan te sluiten op een stuk van een koperen leiding. Die leiding kan ik, mooi gebogen(!) als uitloop van de kraan gebruiken. Ik weet niet of ik de kleine uitloop van de kraan ga verwijderen. Hij kan ook weggedraaid worden. Ik zal het daar met de vrouw des caravans eens over hebben. Over het hele concept trouwens.