woensdag 10 juli 2024

Het weerbericht

Over het algemeen klopt er weinig van de weerberichten. Men kan nauwelijks het weer voor de komende drie dagen voorspellen, laat staan het weer over 20 jaar. Onze zuiderburen geven veel vaker een juiste voorspelling. Veel Nederlandse berichten wekken bij mij de indruk, alsof er iets totaal nieuws aan de hand is. Als 70+ 'er weet ik beter.
Vaak moet ik lachen om de talloze waarschuwingen. Nog even en op de verpakkingen van vlees enz. voor op de bbq staat een waarschuwing te lezen, dat vuur heet en gevaarlijk is.
Maar het kan zijn dat het komt vanwege andere ongelukken. Zoals die mevrouw met haar deels verbrand gezicht. Ze was aan het strijken toen haar smartphone afging. Minder erg dan vanwege zo'n onding verdrinken, omdat het in het water viel. Maar ja, daar was dus ook geen waarschuwing voor afgegeven en dan krijg je dat met deze onwetende generaties en hun verslavingen.
Sommigen voegen leuke vragen toe aan zo'n overdreven weerbericht. Onder een waarschuwingsbericht van het woke RTL over de hoge temperatuur, hagel, onweersbuien en regen las ik de vraag : moet ik ook mijn cavia scheren?? Maar ook : "Mag ik met de auto naar mijn werk?" Vanwege de grote hagelstenen : "ik heb enkel een fietshelm, helpt zoiets ook? De huisdieren komen ook voorbij : "Moet ik de oren van mijn herder couperen om met harde tegenwind toch op tijd thuis te komen?" en "IS er een helm voor honden te koop?" Misschien is gewoon thuisblijven voor hen een optie. Ach, ik roep ook maar wat hoor! 😂
Nou, het was me een weertje wel. Regen, wat wind en onweer. Eng hoor. Het lijkt wel op het weer in  Nederland van vroeger.