maandag 6 februari 2023

Voorjaarskriebels

Telkens wanneer de zon schijnt, kijk ik even in de doos met spullen voor de caravan. Ook vandaag weer. Als ik de doos openmaak maakt mijn hart een sprongetje van plezier : er is nog veel te doen! Al controlerend met mijn actielijstje, zag ik dat ik nog wat dingen mis. Een vliegengordijn voor bij de deur, een extra peesrail voor op de andere zijkant (tijdens een verblijf de achterkant van de caravan)  en een 12 volt aansluiting. We hebben namelijk een fraaie ventilator die we in de kampeerbus gebruikt hebben. Dat ding werkt dankzij een 12 volt voeding.
Ik wilde ook nog een fraaie oplossing zoeken voorde antenne / ontvanger van de Digitenne. Helaas ligt de antennevoet nu in de caravan. Ik had hem over de punt van de middelste tentstok van de voortent geschoven, maar hoe of wat dat kan ik me niet meer herinneren. Maarrrr.... gelukkig heb ik dit blog. Met de zoekfunctie vond ik het berichtje terug over de antenne. Toen herinnerde ik me weer, dat uitstekende punt van de tentstok net wat te kort is. Te kort om het koperen pijpje met het stalen hoekprofieltje stevig

erover heen te kunnen schuiven. Die punt zou wat langer moeten zijn. Ik weet nog dat bepaalde ronde tentharingen van ongeveer dezelfde dikte zijn. Als ik de punt van de tentstok van schroefdraad voorzie en de haring ook, dan kan ik ze met een kopelmoer (foto) met elkaar verbinden. En anders wordt het een stukje draadeind. Al zal ik daarvan wel weer een meter moeten kopen. Dat bekijken we dan nog. We hebben een tapset, dus dat moet lukken. Dan kan ik het deel boven de koppelmoer (= tentharing) aanzienlijk langer maken. Ik zou hem dan in het koperen pijpje kunnen vastzetten. Als ik de antennevoet wil plaatsen, hoef ik hem alleen met de koppelmoer op de punt van de tentstok te schroeven.