woensdag 8 februari 2023

Gooi maar neer

Wat een lekker weertje zeg! Het mag dan fris zijn, maar het is droog en de zon schijnt. Gisteren heb ik alsnog de auto in de zon geparkeerd. Op z'n oude plekje. Dat was de laatste tijd door een andere auto in gebruik. Het zijn vrije plaatsen dus kan en mag dat.
Zo'n plekje in de zon scheelt 's morgens krabben. Tenzij we voor 8 uur weg moeten. Maar dan zijn we net uit bed.
Ik zag onderweg een opgerold tapijt tegen een haag staan. Toen ik het daar zag staan, herinnerde ik me een situatie daar die mijn aandacht trok. Ik zag iemand zich nogal vreemd gedragen. Afgaande op de culturele achtergrond van de dader, kan het om een vliegend tapijt gaan dat pech heeft. Of total loss is. In een andere situatie zag ik wie er verantwoordelijk is voor al die poepzakjes in de struiken. De zakjes hebben allemaal dezelfde kleur en motief. Als het een keer zo uitkomt, zal ik de persoon daar zeker op aanspreken. Op vriendelijke wijze, want ik heb geen zin in ruzie.
Voor de antenne van de Digitenne heb ik de diameter van de punt van de tentstok opgemeten.  Die is 6 mm. Prachtig, want dat maakt de oplossing met een stukje draadeind met dezelfde maat mogelijk. In de bouwmarkt zag ik tot mijn vreugde, dat er ook korte stukken draadeind verkocht worden. Zelf dacht ik al aan een lange 6mm bout (kop eraf zagen) in plaats van een meter 6mm draadeind. Maar het is dus een kort stukje geworden. Lang genoeg voor de oplossing. Ik heb ook een 6mm koppelstuk gekocht. Nu hoef ik alleen nog m6 schroefdraad te tappen op de punt van de tentstok. Dan ik ik voortaan de antennesteun met dankzij het koppelstuk op de punt van de middelste tentstok schroeven. Tot dan verdwijnt het draadeind met koppelstuk in de caravandoos op zolder.