maandag 6 februari 2023

Een rustige start

Afgelopen weekend hebben wij een nichtje doorgebracht bij onze jongste zoon en schoondochter. Zaterdag gingen de zoon met zijn moeder naar een volleybalwedstrijd kijken van de schoondochter in Bilthoven. Fenna en ik bleven thuis. We hebben een wandeling gemaakt en daarna heb ik wat zitten klussen in en om de schuur. Tijdens de wandeling zag ik een vrouw zwerfvuil opruimen. Natuurlijk maakte ik even een praatje met de 'collega'. Van het opruimen van zwerfvuil kan je in Nieuwegein volgens mevrouw een dagtaak maken. Er ligt daar heel erg veel zwerfafval. Elke dag weer. Ook daar veel langs de fietspaden. Ze gooit de volle zakken in containers die bij flatgebouwen staan.
 's Avonds hebben we eerst lempers gemaakt. En uiteraard geproefd. Na het eten hebben we Catan (volgens mijn spellingscontrole Satan) gespeeld. Ik merkte weer dat ik niet zoveel informatie (spelregels dus) kan verwerken. Dus moest ik het uit de praktijk leren. Het scheelde niet veel of ik had zowaar gewonnen! Voor de nachtrust ging Fenna's mand naar de logeerkamer. Als we dat niet zouden doen, zou er ook geen sprake zijn van nachtrust. Fenna wordt dan vervelend. Ze gaat piepen en janken en krabbelt dan aan de deur. Maar daar heeft dus niemand last van gehad. Zondag zijn we na het ontbijt weer huiswaarts gekeerd. Thuis las ik dat de Indische oma Jo afgelopen donderdag of vrijdag is overleden in het tehuis waar ze door haar dochters naartoe gelokt was.
Vanmorgen heb ik weer een ronde zwerfvuil gelopen. Onderweg raakte ik in gesprek met een opruimer van beroep. Hij vond dit deel van de wijk erg schoon. In het algemeen vindt hij Dronten schoon. Afgezien van bepaalde wegen naar / van het centrum en de hangplekken van Noord Afrikaanse jongeren. Dat bijvoeglijknaamwoord heb ik zelf toegevoegd, want ik ken de groep. Over het algemeen zijn het relatief veel buitenlanders die zwerfvuil genereren. Dat durf ik wel te stellen. Hoe dan ook, vanmorgen was de zak weer propvol.