zaterdag 6 augustus 2022

Op de scooter

Gisteren werd mij gevraagd of ik een bezorging aan de loods wilde opvangen. Oma Sonja stelde voor om dat samen met Luuk te doen en op de scooter te gaan. Nou, dat vond Luuk een schitterend idee. Toen opa in zijn sandalen stapte zei Luuk dat opa moest blijven staan. Hij ging op zijn hurken zitten en sloot de (klitten)bandjes van mijn sandalen. Ik hoefde dus niet te bukken van Luuk. Heel lief natuurlijk van dat ventje, maar zo oud voelde opa zich ook weer niet. Omdat het aardig waaide en Luuk geen jasje of vestje bij zich had, kreeg hij een vest van oma aan. Het maakte Luuk niets uit, want zo lang hij maar achterop mocht. Luuk kreeg ook een helmpje op zijn kort geschoten koppie en nam achter opa plaats op het buddyseat.
Met zijn armpjes stevig om opa's middel geslagen reden we naar de loods. Onderweg reden we langs de jachthaven, waar Luuk 'grote boten' zag liggen. Bij de loods aangekomen deed opa de loopdeur open en mocht Luuk de overheaddeur open doen. Luuk is bekend met het bedieningspaneeltje en liet de deur omhooggaan alsof ie dat dagelijks doet. Nadat we de post in ontvangst genomen hadden, liet Luuk de overheaddeur weer zakken. Leuk hoe meneer dan ernstig de beweging van de deur volgt.
Daarna maakte opa nog wat foto's van Luuk, als bewijs dat we echt naar de loods gegaan zijn en niet naar de kroeg of zo. Opa vindt het telkens weer leuk te horen zien hoe kinderen op situaties en mensen reageren. Zo vroeg Emma aan oma naar ons leeftijdsverschil. Toen ze hoorde dat oma jonger is dan opa, vroeg ze waarom oma dan last van haar rug heeft en opa niet. Haha! Prachtig! Ze zal vast denken : ouderdom komt met gebreken. Niet als je nog jong(er) bent. Emma heeft trouwens met oma pannenkoeken gemaakt. Samen in de keuken het beslag maken en dan de koeken bakken. Onder toezicht van oma, werden de pannenkoeken ook door Emma omgedraaid. Niet door ze door de lucht te laten draaien, maar met de spaan. Altijd bij het begin beginnen.