zondag 7 augustus 2022

Nee verkocht

 Er is al langere tijd sprake van een hoog oversterftecijfer. In de reguliere media hoor of lees ik daar niets over. Voorheen werd elke coronadode heel heftig gebracht. Maar de oversterfte van ruim 1.200 mensen per maand(!) wordt doodgezwegen. Geen nieuws is voor mij ook een verklaring. Ik denk op grond van uitspraken van onafhankelijke deskundigen te weten welke die is. Waarom? Omdat het RIVM weigert info te verstrekken over het aantal gevaccineerden dat na vaccinatie overlijdt.
Het in hun tuin teruggooien van het zwerfvuil hier op het pleintje, heeft blijkbaar geholpen. Gisteravond zaten de vluchtelingen weer op het bankje. Ze hadden weer etenswaren meegenomen. Toen ik Fenna ging uitlaten groette ik de mensen. Ze zaten aan een ijsje en groetten mij ook. Vanmorgen was het op en rond het bankje nog steeds schoon. Mooi! Hopelijk blijft het zo.
Gisteren heb ik weer een Neen aan iemand moeten verkopen. Mij werd gevraagd of ik de tuin wat wilde opknappen. Maar dat heb ik al eens eerder gedaan. Voor wat fris en een kop koffie ben ik daar een paar dagen daar bezig geweest. Daarna is de tuin weer aan zijn lot overgelaten. Uit gemakzucht of gewoon 'geen zin in'. Kijk, dan heb ik er ook geen zin in. Na de eerste opknapbeurt heb ik gezegd dat ik de tuin wel wil bijhouden, maar dan verwacht ik wel van tijd tot tijd een berichtje. Als dat al te veel gevraagd is, hebben ze mij dit keer ook te veel gevraagd. Ik heb de reden van mijn weigering ook verteld. Toen zag ik wat schaamte opkomen. Het moet helpen blijven hè?