dinsdag 9 augustus 2022

Druk, druk, druk

Vandaag had ik een tamelijk druk dagje. Ik was na 19.00 uur geestelijk bekaf. Vel te veel prikkels en indrukken opgedaan en moeten opletten. Dat laatste moet ik toch al elke dag, maar dit keer omdat ik in mij onbekend gebied reed in de Matrix. Het begon met een afspraak bij de praktijkassistente. Ik heb die vanwege de andere afspraken maar heel kort gehouden. Ik heb bij aanvang gezegd, dat ik voor 10.00 uur weer weg wilde. En dus waren we dit keer binnen 15 minuten klaar.
Daarna ben ik naar Nijverdal gereden. Eerst naar Zwolle en vervolgens rechtsaf en immer geradeaus richting die Heimat of beter richting (een stoplicht springt op rood, een stoplicht springt op groen, in) Almelo (is veel te doen. Een leuke route met veel blauw, wit rode vlaggen onderweg. Ik ben op bezoek gegaan bij een voormalig Leiderdorper wiens ouders een drogisterij (De Vijzel) runden aan de Hoofdstraat. Jaren 50 en 60 nostalgie dus. De rit duurde een uur en tien minuten.
Het werd een zeer gezellig bezoekje met veel verhalen over en weer. En foto's. Prachtige foto's uit vervlogen tijden. Ze bevestigden heel nadrukkelijk dat het oude dorp niet meer is. Het was erg leuk om samen de sfeer van de jaren 50 weer eens te beleven. Temeer omdat mijn gesprekspartner 10 jaar ouder is dan ik. Hij heeft veel situaties, zoals die van vlak na de oorlog in het dorp, zelf meegemaakt.
Mijn gesprekspartner annex dorpsgenoot doet hetzelfde als ik wat betreft onze herinneringen en familiegeschiedenis. Ook hij heeft veel schriftelijk vastgelegd. "Als document voor de jongere generatie", zo zei hij. Maar die zal daar pas in geïnteresseerd raken, wanneer ze de 50 gepasseerd zijn.
Stipt 3 uur in de middag ben ik na een heerlijke lunch en een kort nagesprek weer huiswaarts gereden. Wat denk je? Onderweg viel de airco uit! Dat wordt weer een (garantie)bezoekje aan de garage. Om na het avondeten er weer even tussenuit te gaan, om een caravan te zien. Ja, we gaan weer aan de caravan. Maar eerst maar bijkomen van een drukke dag. Vannacht slaap ik als een roos.