maandag 8 augustus 2022

Inkopen doen

Vanwege de komende warmte hebben wij besloten alvast wat inkopen te doen, zodat we deze week niet per se daarvoor de deur uit hoeven. Als het even zo uitkomt, koken we voor twee dagen. Wat niet wil zeggen, dat we twee dagen achtereen hetzelfde eten. Meestal is het om en om, tenzij het een gemakkelijke dag wat eten betreft wordt. Dan is het een kwestie van opwarmen en hup aan tafel.
Ik heb vanmorgen een lijstje gemaakt en ben op de fiets gesprongen. Het was zowaar erg rustig in de supermarkt. Als je prijsbewust bezig bent, schrik je van het huidige prijsniveau; wat is het allemaal duur geworden! Daar kan mijn AOW verhoging van € 14 / maand niet tegenop. Die verhoging is een ware spat op een gloeiende kookplaat.
We zijn al langere tijd aan het inleveren. Hoe lang nog? De winterperiode moet nog komen en daarmee een hoger energieverbruik. Ik denk dat ik een douchepakketje inclusief schoon ondergoed voortaan in mijn fietstas en/of de auto meeneem. Als het zo uitkomt, kan ik ergens gratis douchen. Zoals in een sportaccommodatie of bij iemand thuis. Al is het wel raar om te gaan douchen als je naar het toilet gevraagd hebt. Maar ja, de brutalen hebben de halve wereld.