maandag 1 augustus 2022

Een Oranje zondag

Wat een zondag was het zeg! Zaterdag was trouwens ook prachtig hoor wat de sport betreft. Toen zag ik de Oranje wielrensters aan het werk in de Tour de France Femmes. De Nederlandse vrouwen waren al bijna een week superieur bezig. En dan de zware bergrit van zaterdag, welke gewonnen werd door Annemiek van Vleuten. Gisteren won ze ook de slotrit die eindigde met een zware klim. Onderweg is ze ook nog 4 keer (!) van fiets gewisseld. Ik zou al lang afgestapt zijn. Maar ja, ik ben geen berggeit. En ook geen fietser. Niet alleen de gele, ook de groene, de bolletjes en de witte trui kwamen in handen van de Nederlandse vrouwen. Een unieke prestatie.
Tja, en dan reed Max Verstappen de concurrentie meer dan voorbij. Startend vanaf een 10 e plek en dan toch 1e worden. Ook een knappe prestatie.
Tot slot de overwinning van het vrouwen voetbalelftal van Engeland op de Duitse Mädel. Onder leiderschap van Sarina Wiegman, de Nederlandse coach (foto). Wat een wedstrijd werd het. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Wiegman heeft nu zomaar twee EK titels achter haar naam. Ook heel bijzonder. Op sportief gebied wist ons landje heel goed te scoren. 31 juli 2022, was een Oranje zondag.
Afgaande op de blik van de Duitse coach met zeer verbeten trek op de mond, vroeg ik me af of het elftal morgen naar Siberië gestuurd zal worden. De Duitse was er zo op gebrand een finale tegen de Engelsen te spelen en dan te winnen. Ze moet nu thuis in der Heimat gaan bekennen : "Wir haben es wie Frau Merkel auch nicht geschafft."