zondag 10 september 2023

Van het oostfront

Ik vind het een erg idiote toestand, waarin een land zichzelf vernietigt in opdracht van een ander land. Een grafsteen met de tekst "Gestorven voor Biden en Zelensky".
Na Afghanistan is er nu een Oekraïnistan gecreëerd door een brute moordenaar, Amerika. De EU in het algemeen en Duitsland in het bijzonder hebben zichzelf ook de nek omgedraaid.
Oekraïne gaat ten onder aan deze door Amerika begonnen en gestimuleerde oorlog. Het zijn net duivels als ik Amerikaanse politici hoor spreken over de grote voordelen voor Amerika in deze oorlog. Vooral de opmerkingen over de slachtoffers, omdat het (hoera!) geen Amerikanen zijn geven aan wat voor duivelse instelling deze politici hebben en waartoe zij in staat zijn.
De openbare aanklager in de zaak tegen Donald Trump, heeft toegegeven dat bepaalde klachten vals zijn. YouTube laat graag video's toe, waarin Oekraïense leger een succesje boekt. De video's over Irak, Syrië, Libië enz. zijn gecensureerd. 
Het toetreden van andere landen tot de NAVO is voor Amerika ook financieel erg handig. Landen als Zweden en Finland moeten nu de militaire dreiging naar Rusland overnemen. En bij wie moeten zij hun wapentuig kopen? Juist!
Het lijkt een boude gedachte van mij te denken dat Amerika een brute, moorddadige staat is. Maar dat land is tot alles in staat. De geschiedenis bewijst het. Men heeft zelfs eigen inwoners (burgers en militairen) in het geniep als proefpersonen gebruikt bij kernproeven, medicaties en het testen van wapens. Als je vindt dat het omkomen van 40.000 kinderen in een oorlog om een regime ten val te brengen gerechtvaardigd is, dan ben je wat mij betreft een beestachtige duivel. Toch is ook Nederland hecht bevriend met Amerika. Soort zoekt soort?
Als het aan Amerika ligt komt er weer een rotsmoes om actief mee te doen aan de oorlog. Zijn het dit keer de brokstukken van een drone in Roemenië? Of gaat Zelensky zelf wat regelen?
In Oekraïne aan het oostfront zijn Poolse militairen waargenomen. De onlangs uitgevoerde raketaanval van de Russen op een gebouw in Krivoy Rih (Rog) heeft te maken met een vergadering van de Oekraïense legertop die daar plaatsvond. De aanval leidde tot ruim 30 doden en tientallen gewonden.
Het Oekraïense leger beperkt zich tot speldenprikken in de Russische linies. De terreinwinst van het Oekraïens leger wordt door onafhankelijke westerse militaire strategen als fake betiteld. Het kan zijn dat het terugtrekken van Russische troepen in werkelijkheid het opzetten van een dodelijke hinderlaag is, luidt hun visie.