dinsdag 12 september 2023

Van het oostfront

Oekraïne lijdt zware verliezen in het oosten van het land. De quasi positieve berichten over terreinwinst en/of verovering van een dorp zijn fake. In veel gevallen is de winst / verovering een van slechts een kwartier of halfuur. Daarna trekken de indringers zich spoorslag terug.
Dat de Oekraïense militairen de oorlog beu zijn blijkt uit het groeiend aantal dat zich zonder een schot te hebben gelost overgeeft aan de Russen. Het tegenoffensief is een grote mislukking geworden en heeft aan duizenden Oekraïense militairen het leven gekost. Oekraïne heeft al een beroep gedaan op de vrouwelijke inwoners om naar het front te gaan. Een complete generatie wordt door de Russische vleesmolen gehaald.
Rusland geniet van de mislukking van de G20 Top om Rusland door de leden veroordeeld te krijgen. De Top is bedoeld om op economisch terrein vorderingen te maken en heeft geen politieke agenda. Maar bepaalde westerse landen blijven proberen de neutrale en/of pro-Rusland leden over te halen Rusland te veroordelen. Rusland veroordelen voor een oorlog die de NAVO zelf voorgekookt heeft en waar de NAVO achter de schermen actief aan deelneemt. De vraag is hoe lang de NAVO dit zal volhouden. Oekraïne staat immers militair op instorten. Vanwege de enorme verliezen is het accent van het Oekraïense leger op aanvallen met drones gelegd.
Men verwacht een kernoorlog wanneer Amerika en/of de NAVO zich daadwerkelijk in Oekraïne zal melden.