zaterdag 9 september 2023

Op herhaling

Tijdens de medische keuring moest ik een en ander van de arts toelichten. Het CBR meldde namelijk dat ik overdag last heb van slaapaanvallen. Huh? Ik heb op die lijst het woord 'gehad' aan die tekst toegevoegd. Het betrof namelijk oud zeer. Ik  ben zo'n 10 jaar lang (sinds 1992) chronisch vermoeid geweest. Mijn huisartsen wisten niet de oorzaak te achterhalen. Later bleek ik erg te reageren op een bijwerking van de zocor die ik slikte. Dus na 10 jaar vermoeidheid kreeg ik een ander medicijn. Binnen twee maanden was ik van de chronische vermoeidheid af.
Ik moest ook een CBR opmerking toelichten, die aangaf als zou ik bipolair of zo zijn. Volgens mij zijn we dat allemaal hoor. 😅 Mensen kunnen plots zo raar gaan doen. Maar goed, ik moest weer op herhaling om over de periode te vertellen waarin ik achtervolgd werd door tegenslagen. Ik heb toen mijn medicatie afgebouwd (ik voelde me een zombie door dat spul) en ben de adviezen gaan opvolgen; ik ging het gevecht aan. Het viel mij dit keer op dat ik dat stukje sombere levenservaring vrij gemakkelijk kon weergeven.
Beide kwesties hadden tot een extra set formulieren van het CBR geleid. Volgens de arts waren ze niet relevant meer voor de keuring. In het algemeen heeft iedereen zo zijn goede en minder goede dagen. Al duurden sommige minder goede nogal lang.